Aker-granskere har tjent millioner i Aker-systemet

Meglerhuset Pareto Securities skal granske priser og betingelser i den omstridte Aker-transaksjonen. Samme firma har tjent flere hundre millioner kroner på rådgivning for nettopp Aker.

At Nærings- og handelsdepartementet valgte Pareto Securities til å sjekke nærmere omstendighetene rundt den omstridte transaksjonen, har vakt oppsikt, skriver Dagens Næringsliv.

Pareto Securities har nære forretningsmessige relasjoner til både Aker- og Dof-systemet, og skal ha tjent rundt en kvart milliard kroner i honorarer fra disse i løpet av de siste fire-fem årene.

Administrerende direktør Ole Henrik Bjørge sier at meglerhuset har redegjort overfor departementet for alle transaksjoner som eventuelt kan skape en interessekonflikt, og understreker at Pareto ikke vil benytte konfidensiell informasjon mottatt fra andre i arbeidet med Aker-kartleggingen.

Statssekretær Øyvind Slåke i Nærings- og handelsdepartementet mener det ikke foreligger noen interessekonflikt.

– Aker er et av Norges største selskap. Det er derfor ikke lett å finne finansielle rådgivere som ikke på et eller annet tidspunkt har hatt oppdrag for Aker, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2