Agnete Haaland ny teatersjef i Bergen

Agnete G. Haaland blir ny teatersjef på Den Nationale Scene i Bergen etter Bjarte Hjelmeland.

Haaland vokste opp bare noen steinkast fra Den Nationale Scene (DNS) og hadde også sin skuespillerdebut ved teateret i 1981. Siden det har hun jobbet som både skuespiller og regissør, og hun har i løpet av de siste årene vært leder for Norsk Skuespillerforbund.

- Haaland har gjennom sin brede erfaring en enestående innsikt i og kjennskap til norsk og internasjonalt teater. Hun har dessuten lang ledererfaring som styret mener vil bidra til å fortsette å utvikle DNS som et viktig teater både regionalt og nasjonalt, sier styreleder Siren Sundland ved DNS.

Haaland danket ut instruktørene Hilde Andersen og Kim Bjarke, som helt til siste runde var aktuelle kandidater til jobben, og sier at hun ønsker å følge i sporene til sin forgjenger Bjarte Hjelmeland.

- Jeg ønsker å bygge videre på den stoltheten og begeistringen Bjarte har skapt rundt teatret i Bergen, gjennom både musikaler, komedier, klassikere og samtidsdramatikk. DNS skal være et teater som setter dagsorden og være et sted for debatt innen samfunnsaktuelle spørsmål, sier hun.

Haaland blir den første kvinnelige teatersjefen på DNS. Hun tiltrer stillingen når Hjelmelands åremål går ut 1. januar 2012. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2