adecco-helse-verst - Arbeidstilsynet: - Helsesektoren vikarversting

Offentlige institusjoner skiller seg klart ut som det desiderte verstingen når det gjelder vikarenes arbeidsforhold, viser Arbeidstilsynet foreløpige gransking av vikarbransjen.

Mest alvorlig ser tilsynet på at det ved en rekke institusjoner innen helse- og omsorgssektoren daglig blir begått systematiske brudd på arbeidstidsbestemmelsene. Denne sektoren - hvor stat og kommune er de desidert mest dominerende aktørene - skiller seg klart ut som versting, sammenlignet med renholdsbransjen, hotell- og restaurantnæringen samt bygg- og anleggssektoren.

- Vi har akkurat fått inn dokumentasjon fra helseforetakene og mange av landets kommuner. Vi kan allerede nå si at det kommer inn mye jeg vil karakterisere som alvorlig, sier regiondirektør Ørnulf Hamrast i Arbeidstilsynet til NTB.

Han deltok tirsdag ettermiddag på et møte med arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap), vikarbyråene og representanter for arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene. Bjurstrøm vil vite hva vikarbyråene gjør for å rydde opp i egen bransje i kjølvannet av Adecco-skandalen.

- Adecco-saken representerer nok det mest ekstreme i denne sammenhengen, men vi har også denne gangen sett tilfeller med ubetalt overtid. Det vi har funnet mest av er en systematisk praksis med doble vakter, hvor vikarer jobber opptil 14 timer i døgnet over langt tid, sier Hamrast. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2