PRIS: Raja fikk Bokhandlerprisen Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
PRIS: Raja fikk Bokhandlerprisen Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Abid Raja får Bokhandlerprisen for boka «Min skyld»

Venstre-politiker og tidligere kulturminister Abid Raja (V) får Bokhandlerprisen 2021 for boka «Min skyld».

– På vegne av norske bokhandlere vil jeg takke for denne viktige og velskrevne boka. Dette var en leseopplevelse som overrasker og berører, og jeg håper «Min skyld – En historie om frigjøring» får mange lesere, det fortjener den, sier Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen i en pressemelding om kåringen.

Ansatte hos bokhandlere landet over stemmer hvert år fram sin favoritt blant årets norske bøker.

I år var Rajas bok én av ti nominerte. Han skriver i en kommentar at han er dypt takknemlig over å ha blitt løftet fram på denne måten av akkurat bokhandlerne.

BOKPRIS: Abid Raja fikk Bokhandlerprisen for boka Min Skyld Foto: Nico Sollie / TV 2
BOKPRIS: Abid Raja fikk Bokhandlerprisen for boka Min Skyld Foto: Nico Sollie / TV 2

– Da jeg var barn, var det bibliotekarene som skapte leseglede hos meg. De og bokhandlerne har mye til felles, de åpner et univers for lesere, lesere som trenger veiledning. Men enda viktigere, de åpner opp nysgjerrigheten hos dem som kommer innom. Derfor er det å bli nominert til denne prisen av bokhandlerne noe som berører meg følelsesmessig. For de er ikke bare kjennere av litteratur, men de er også oppdatert på hva som er viktigst her og nå i vår samtid, sier Raja.

Bokhandlerprisen deles i år ut for 51. gang. I alt stemte bokhandlerne på 190 ulike titler i år.

Prisen går gjerne til skjønnlitterære bøker. Sist en sakprosabok ble tildelt Bokhandlerprisen, var i 2002. Da vant Åsne Seierstad med «Bokhandleren i Kabul». Prisvinneren får bronsestatuetten «Takk for boken» av billedhugger Nils Aas.