49-åring siktet for overgrep mot flere eldre

49-åringen som er siktet for flere seksuelle overgrep mot eldre i Stavanger og på Jæren, ble pågrepet etter henvendelse fra pårørende.

– Mannen ble pågrepet etter henvendelse fra pårørende som har hatt mistanke om at deres nærmeste er blitt utsatt for overgrep. Han er siktet for overgrep mot flere eldre i alderen 80 til 90 år, sa politiadvokat Tor Arvid Bruskeland i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Overgrepene skal ha skjedd både i og utenfor institusjoner for eldre.

Mannen er mistenkt for overgrep mot eldre av begge kjønn. Bruskeland vil ikke være mer eksakt enn å si at det dreier seg om et titall personer.

– Det er så langt noe usikkert over hvor langt tidsrom disse overgrepene har funnet sted. Det kan dreie seg om et lengre tidsrom, sier politiadvokaten.

49-åringen fra Stavanger-området ble pågrepet 28. oktober, og ble i Stavanger tingrett dagen etter varetektsfengslet i fire uker. Han er tidligere ikke kjent av politiet. Bruskeland opplyser at mannen er ansatt i privat virksomhet. Han er ikke tilknyttet eldreomsorgen.

– Så langt er det ingenting som tyder på at han har hatt kontakt med de fornærmede gjennom stilling eller posisjon. Det er private forhold vi snakker om, sier Bruskeland.

49-åringen skal ifølge politiet ha hatt tilknytning til flere av de fornærmede over tid. Politiet utelukker ikke at flere av de personene som er blitt utsatt for overgrep er demente.

Mannens forsvarer, Knut Lerum, sier til TV 2 at 49-åringen har erkjent straffskyld for to forhold.

– Dette er personer han har kjent over tid. Den ene er en han kjenner som en periode har vært på institusjon, men han har ikke systematisk besøkt institusjoner i Stavanger-området, sier Lerum. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2