VILLE KJØRE PÅ: Den danske bilisten forsøkte å kjøre på både fotgjengere og syklister. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
VILLE KJØRE PÅ: Den danske bilisten forsøkte å kjøre på både fotgjengere og syklister. (Illustrasjonsfoto). (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

31-åring tiltalt for sexkjøp i Oslo

En 31 år gammel Oslo-mann kan bli den første i hovedstaden som må møte i retten tiltalt for sexkjøp etter at den nye prostitusjonsloven trådde i kraft i fjor.

Mannen er tiltalt for å ha betalt en utenlandsk prostituert 1000 kroner i en leilighet i Parkveien i Oslo i desember i fjor.

Bor på 23.000

Da politiet ankom stedet, forsøkte mannen å stikke av, men ble tatt igjen av politiet.

Mannen har i første omgang fått en bot på 23.000 kroner, men hvis han ikke godtar denne i siste liten, må han møte i Oslo tingrett onsdag etter påske. I så fall blir han den første i Oslo som blir tiltalt for sexkjøp etter at den nye loven om kjøp av seksuelle tjenester ble innført fra januar 2009.

Bergenser tilltalt

Ved tidligere tilfeller har flere tiltalte vedtatt boten i siste liten før saken skulle opp i retten og dermed unngått den belastende rettssaken.

I Bergen kan den første rettssaken om sexkjøp komme opp for retten før sommeren, ettersom en pensjonert hordalandsmann bestemt nekter å betale boten han ble idømt i desember i fjor. Mannen i 70-årene har fått et forelegg på 13.000 kroner, men nekter seg skyldig, skriver Bergens Tidende. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2