220 millioner til studentboliger

Kunnskapsdepartementet har fordelt 220 millioner kroner som skal gå til bygging og rehabilitering av studentboliger. Til sammen blir det 964 nye studenthybler.

300 av disse skal bygges i Oslo og Akershus, Trondheim får 108, og Bergen og Kristiansand/Agder får 100 hybler hver.

– Årets tildeling er en rekordstor satsing og jeg vil arbeide for at studentboligbygging økes ytterligere framover, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV).

Ved fordelingen er det lagt vekt på å følge opp og fullføre allerede påbegynte prosjekter. Oslo har fått flest tilsagn fordi det er stort behov for studentboliger, og på grunn av økte priser i det private utleiemarkedet, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Studentene i Bergen er skuffet over tilsagnet. De hevder Aasland har lovet bygging av 500 hybelenheter i Grønneviksøren.

–100 hybelenheter er ikke godt nok. Vi ble lovet fullfinansiering av Grønneviksøren. Etter denne tildelingen mangler vi fortsatt 143 hybelenheter. Vi er skuffet over at Aasland ikke har holdt det hun lovet, sier leder i Norsk Studentunion ved Universitetet i Bergen, Helene Christiansen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2