DREPT: Levi Sørensen ble drept i fjor.  (Foto: Privat)
DREPT: Levi Sørensen ble drept i fjor. (Foto: Privat)

22-åring dømt til 17 års fengsel for drap i Kristiansand

En 22-åring fra Drammen er i Kristiansand tingrett dømt til 17 års fengsel for medvirkning til drapet på Levi Sørensen i Kristiansand i juli i fjor.

Aktor hadde lagt ned påstand om 19 års fengsel, skriver Drammens Tidende.

22-åringen fra Drammen sto tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Sørensen (20) ble skutt i hodet, stukket med kniv og dumpet i elva Otra. Ifølge tiltalen var han fortsatt i live da han ble kastet i elva.

Dødsårsaken var enten drukning eller forblødning.

Les også: Krever 19 års fengsel for drapstiltalt 22-åring

Erkjente delvis straffeskyld

Den tiltalte innrømmet delvis straffskyld, men la all skyld for drapet på sin avdøde kamerat da saken startet i Kristiansand tingrett i august. Han erkjente å ha båret den skadde Sørensen ut av leiligheten, men hevdet det var kameraten som skjøt.

23-åringen tok sitt eget liv i politiets varetekt i Arendal for et år siden.

Har medvirket

Retten fant det ikke bevist at det var 22-åringen som skjøt eller skar over strupen på Sørensen. Det legges til grunn at kameraten gjorde det, slik tiltalte har forklart. Men retten mener likevel at 22-åringen har medvirket og dermed må dømmes for drap.

– Retten er av den oppfatning at tiltalte har medvirket psykisk i form av sin tilstedeværelse, og ved at han ikke forsøkte å stoppe NNs handlinger eller å ta avstand fra ham, heter det i dommen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2