1.975 påviste tilfeller av svineinfluensa

Antallet påviste tilfeller av svineinfluensa er nå oppe i 1.975. Dette er en økning på 213 tilfeller i løpet av én uke, viser ferske tall fra Folkehelseinstituttet.

De 1.975 smittetilfellene som er påvist per onsdag 21. oktober er alle bekreftet ved laboratorieundersøkelser.

Av de smittede er 228 barn under ti år. Omkring halvparten av de smittede er mellom 20 og 50 år gamle og det er like mange kvinner som menn som er smittet. Åtte personer har mistet livet av sykdommen her i landet.

Helsedirektoratet frykter at så mange som 500 personer vil dø uten en nasjonal vaksinemobilisering. På en nasjonal beredskapskonferanse for helse- og sosialsektoren i Tromsø onsdag, konstaterte assisterende direktør i Helsetilsynet, Bjørn Guldvog, at hovedbølgen av svineinfluensa er på vei.

- Vi er beredt, men jeg er bekymret over at bare 20 prosent av befolkningen har vurdert å la seg vaksinere. Vi vil spare mye i form av lidelse, død og sykefravær hvis vi får en vesentlig høyere vaksineandel, sier han til TV 2.

Helsedirektoratet har anslått samfunnskostnadene til 9 milliarder kroner dersom bare 20 prosent av befolkningen lar seg vaksinere. Med en vaksineandel på 80 prosent, vil tapet bli redusert med 5,5 milliarder kroner. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2