18-åring omkom i vannscooteruykke

En tenåring døde etter en båtulykke mellom båt og vannscooter i Sirdal.

– Det er trist å meddele et slikt utfall av denne ulykken hvor en ung mann dessverre har mistet livet, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt.

Pårørende er varslet.

To attenåringer ble fløyet til sykehus etter å ha vært involvert i en ulykke mellom en båt og en vannscooter. Begge ble fløyet til sykehus.

– Den ene er fraktet med redningshelikopter og den andre med luftambulanse, sa operasjonsleder Nikolai Austrheim i Sørvest politidistrikt.

Tilstanden til den andre tenåringen, som også satt på vannscooteren, skal være stabil.

Politiet mottok melding om ulykken klokken 13.53.

– Uvisst hva som har skjedd, men det er meldt om personskade på to personer, het det i den innledende tweeten fra politiet.

Operasjonsleder Nikolai Austerheim sa det har vært «sammenstøt med hastighet» mellom vannscooteren og båten. Totalt åtte personer var involvert i ulykken: Fem om bord på båten, samt tre personer fordelt på to vannscootere.

Hendelsen etterforskes som en ulykke. Operasjonsleder Jøran Solheim i politiet opplyser til NTB at årsaken var et uhell i forbindelse med lek som førte til sammenstøtt mellom båten og vannscooteren.

Politiet har opprettet sak og foretatt de undersøkelser som er foreløpig anses som nødvendige, avdøde er rutinemessig begjært obdusert. Sjøfartsdirektoratet er også varslet.