17-åring falt om - ingen hjalp

En 17 år gammel jente falt om alvorlig syk på en gangvei i Fredrikstad mandag formiddag. Ingen forbipasserende, verken fotgjengere eller bilister, stoppet for å hjelpe.

Moren til 17-åringen er sjokkert over at ingen stoppet for å hjelpe datteren. Jenta ble hentet av ambulanse og ligger fortsatt til intensivbehandling på sykehuset. Ifølge moren er tilstanden alvorlig, men stabil, skriver Fredriksstad Blad.

- Tenk at ingen stoppet. Jeg blir helt kvalm når jeg tenker på det. Hva har skjedd med samfunnet vårt når ingen stopper når de ser en 17 år gammel jente ligge på gangstien? spør moren.

Datteren, som var på vei for å møte kjæresten sin da hun falt om, klarte å ringe moren på mobilen, men klarte ikke å snakke ordentlig, bare hviske. Moren oppfattet hvor datteren lå og fikk fraktet henne til lege. Legen sendte jenta rett til sykehus med ambulanse.

- Hun har fortalt meg at hun hørte biler som kjørte forbi, og hadde lurt på hvorfor ingen hjalp henne mens hun lå der. Hun hørte jo at noen passerte henne. Jeg håper folk får opp øynene, sier moren oppgitt.

Prest Steinar Ekvik mener at det er tre hovedgrunner til at folk ikke bryr seg, nemlig at folk er blitt mer narsistiske, at man føler usikkerhet på grunn av manglende førstehjelpskunnskap, og at man er vant til at det er narkomane som ligger på bakken og er redd for sprøytespisser og smittefare. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2