Gjeng med slagvåpen raserte akuttmottak i Odense

En gjeng på 60-70 menn tok seg natt til tirsdag inn på Odense Universitetshospital der de raserte akuttmottaket mens de krevde å få tak i en pasient som tidligere var skutt i beinet.

Ifølge danske medier dreier det seg om et gjengoppgjør. Enkelte av inntrengerne hadde slagvåpen, og mennene knuste blant annet vaser, rev ned bilder og knuste vinduet i en ambulanse. Ingen personer kom til skade.

Ansatte sier de er rystet, og sykehusdirektør Jane Kraglund vurderer nå å be om at det utplasseres politivakter ved akuttmottaket.

Mannen som gjengen var på jakt etter, var en 26-åring som tidligere på natten hadde blitt skutt i beinet og knivstukket under en fest der muslimer feiret id, avslutningen av fastemåneden ramadan. Festen fant sted i bydelen Vollsmose.

– Vi er først og fremst glade for at ingen har kommet til skade. Nå snakker vi med personalet, så vi kan tilby dem psykologisk bistand og debrifing om situasjonen, sier Jane Kraglund, som fremholder at hendelsen også var en voldsom opplevelse for flere pasienter.

Oversykepleier Lene Wichmann sier til fyens.dk at situasjonen var ekstrem. Mens nye pasienter ble omdirigert til sykehus i andre byer, forsøkte de om lag 20 ansatte å beskytte pasientene mot inntrengerne. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2