Søkte hjelp fra kjendis-healer – så kom sjokket

Michael Winger, fra TVNorge-programmet «Åndenes makt», tok seg betalt for fjernhealing. Men et brev skulle avsløre at noe var forferdelig feil.

FØLER SEG LURT: Cecilie Mangen reagerer på hvordan TV-kjendisen Michael Winger bedriver fjernhealing. Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg
FØLER SEG LURT: Cecilie Mangen reagerer på hvordan TV-kjendisen Michael Winger bedriver fjernhealing. Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg

– Jeg ble forbanna og en jeg kjenner som har en alvorlig depresjon, gikk helt i kjelleren, sier Cecilie Mangen (53) fra Enebakk.

– Jeg føler meg som en idiot.

I mai måned ble hun og en bekjent fjernhealet av en av Norges mest profilerte på området, Michael Winger. Det skulle ikke gå slik de hadde forventet.

Se Michael Wingers respons til kritikken lenger ned i saken.

Tom Strømnæs og Michael Winger i Åndenes makt
EKSPERT: «Åndenes makt»-programleder Tom Strømnæss og Michael Winger under TV-opptak. Foto: TV Norge

Vant tittel

Winger vant tittelen Norges mest klarsynte i TVNorge-serien «Jakten på den 6. sansen» i 2011 og deltok i «Åndenes makt» på samme kanal i en årrekke.

Han skriver på sin egen hjemmeside at han «er politiker i Helsepartiet med et ønske om å gjøre alternativbransjen i Norge mer seriøs».

Dette har han også understreket i en rekke intervjuer, og til VG har han blant annet sagt at: «Det er så mange som misbruker tilliten fra sårbare, syke mennesker og begår overtramp. Jeg blir så forbannet».

– Virket seriøs

– Han virket så bra, så seriøs, så jeg trodde virkelig på ham. Jeg betviler ikke at han er klarsynt, men jeg er svært skeptisk til hans healing. Jeg har null tiltro til ham. Jeg vet ikke om det er skjedd noe healing i det hele tatt, sier 53-åringen.

Dette er healing

Healing er en fellesbetegnelse for ulike alternative behandlingsteknikker som skal muliggjøre psykisk og fysisk helbredelse uten bruk av konvensjonelle medisinske metoder.

En healer kan defineres som en som har en naturlig evne til å formidle eller overføre «livsenergi» som kan fremme en helbredelsesprosess.

Den healingen som Winger utfører er basert på hinduismens tanker om guddomskraften i mennesket knyttet til chakra-systemet.

Kilde: Store medisinske leksikon

 Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg
Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg

Hjemmet i Enebakk er preget av en forkjærlighet for det alternative. Men hun forstår at mange mennesker er skeptiske, og hun var det selv tidligere.

– Men jeg har opplevd at et svært sykt menneske er blitt friskere når det er blitt fjernhealet av andre enn Winger, og jeg ønsket å teste ut dette selv.

– Mye penger

Derfor valgte hun å bestille fjernhealing fra Michael Winger til 2500 kroner. Hennes bekjente, som ønsker å være anonym, gjorde akkurat det samme.

– For oss er dette mye penger.

Under fjernhealing er ikke Winger til stede, men sender helbredende energi over tid og rom. Teknikken er ikke uvanlig i det alternative miljøet.

 Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg
Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg

Winger hadde avtalt et tidspunkt for den timelange seansen, og på det tidspunktet fikk hun en reaksjon.

– Jeg begynte å gråte og tenkte på folk som hadde gått bort.

Men etter seansen:

– Jeg merket ingenting. Den hadde null effekt.

Dette er Winger AS

Michael Winger har et eget selskap som i 2022 omsatte for 1,9 millioner kroner. Selskapet driver med forskjellige ting:

Helgekurs hvor Winger lærer bort selvhealing, tankens kraft og meditasjoner. Pris 3000 kroner per deltager.

Healing for 2500 kroner.

Husrens for 6250 kroner.

En online undervisningskanal som koster 99 kroner i måneden.

Savnetsaker, foredrag, TV-opptredener gjøres etter avtale.

«En spesiell indre ro»

Winger fortalte at det kunne ta opptil fire uker før healingen hadde en effekt. Men det var ingenting som skjedde i løpet av perioden, ifølge Mangen.

Etter fjernhealingen sendte Winger en lang analyse av seansen til Mangen. Den var svært detaljert og også veldig personlig.

Han skriver om «godhet i øynene» og «spesiell indre ro». Noe Cecilie Mangen føler er en beskrivelse av henne selv.

PERSONLIG: Mangen fikk en lang tilbakemelding fra Winger. Foto: Faksimile fra mailen
PERSONLIG: Mangen fikk en lang tilbakemelding fra Winger. Foto: Faksimile fra mailen

Men hun lurer litt på hvorfor han skriver at hun bør bruke naturen mer.

– Jeg går tur i skogen, jeg trommer der og gjør Shinrin Yoku, som er japansk begrep for å ta inn skogens atmosfære med alle sanser. Jeg utdanner meg også til yogainstruktør og gjør øvelser innen kundalini yoga. Så jeg får nesten ikke brukt naturen noe mer, sier Mangen.

 Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg
Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg

Senere i teksten er det noe som overrasker enda mer:

– Han skriver om en eks, og jeg har aldri skrevet eller sagt noe om en eks i kommunikasjonen med ham.

Dette nevner hun i en mail til Winger, men får ikke noe svar på hvorfor dette kommer opp.

Identisk tilbakemelding

Heller ikke hennes bekjente har noe effekt av fjernhealingen, og de begynner å diskutere tilbakemeldingen fra den kjente, klarsynte TV-kjendisen. De nikker gjenkjennende til flere ting i tilbakemeldingen den andre har mottatt, og synes det er rart siden de er så forskjellige som personer.

Til slutt sender de hverandre tilbakemeldingen de har fått, og da får de sjokk. Det viser seg at de har fått samme brev. Av 869 ord er det bare tre ord som er forskjellig.

 Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg
Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg

– Det er bare tilføyd «og hvilt litt» i tilbakemeldingen jeg fikk, sier hun.

– Jeg ble sjokkert. Trodde ikke at en kjent og profilert person som Michael Winger kunne gjøre noe slikt. Jeg opplever ham som en bløffmaker, sier Mangen.

Overraskende svar

Også hennes bekjente blir sjokkert.

– Herregud, hvordan er det mulig? Hvordan kunne jeg være så idiot? Jeg har kastet bort 2500 kroner på fjernhealing, sier hun og tilføyer:

– Lurer på om det er andre som har fått akkurat samme tilbakemelding som oss to.

Cecilie Mangen synes det er viktig å fortelle om det de har opplevd:

– Jeg synes det er belastende å stå fram. Men det er mange syke mennesker som oppsøker slik healing, og det er viktig at de blir advart.

Her er hele e-posten fra Winger

Hei igjen

Da er jeg ferdig med å sende healing og hvilt litt.

Selve healingen vil jobbe i kroppen din i opptil ca 4 uker, men det meste skjer i de 2 første ukene.

Det er lurt å drikke en del vann i dag, det er med på å rense raskere ut det jeg renser ut.

Vi mennesker er forskjellige, noen opplever reaksjoner mens healingen pågår, andre i etterkant, mens andre får kun en ro.

Reaksjonene kan være at man går oftere på toalettet, følelsene kan sitte mer løst, noen drømmer mer om natten, noen får influensa lignende symptomer, men ingen ting er farlig.

Nå har jeg balansert dine chakrapunkter (energipunkter). Vi har mange av disse i kroppen, men jeg har jobbet med de 7 største.

Etter at jeg tidligere har samarbeidet med flere leger så har dem lagt merke til at det å balansere og styrke disse 7 chakrapunktene så styrker dette kroppen og immunforsvaret som dem mener får kroppen lettere til å reparere seg selv.

Jeg balanserer alltid disse punktene under en healing, samtidig som jeg går gjennom resten av kroppen og tilfører healing og lys.

Jeg har også renset auraen din. (Ditt ytre energifelt)

Det jeg forteller kan aldri bli sett på som en fasit, det er hva jeg får frem og gjør.

De punktene som hadde størst ubalanse var hara chakra som sitter i magen og solarplexus.

Hara chakra blir påvirket av alt vi tenker, spiser og drikker. Og har vi negative tanker i en eller annen form så blir dette punktet påvirket. Og vi alle mennesker tenker negativt i blant. Feks bekymringer.

Det kan gjøre at vi puster dårligere med magen, skaper mer spenninger i kroppen, skaper uro og angst. Dette koster kroppen endel energi. I tillegg kan dette skape spenninger i dine skuldre og nakke. Man kan også få ubalanser dersom man har fått i seg noe man egentlig ikke tåler.

Solarplexus er overskuddet vårt. Alt vi får en minus følelse av tar vår energi, alt vi får en pluss følelse av fyller på energi. Det er veldig vanlig å kjenne på tristhet/depresjon når dette energipunktet er svakt.

Om du liker å dra på hyttetur så gir det energi. Om du liker å se en fin film eller lese en bok så gir det energi. Alt du kan kose deg med. Dette er bare noen forslag, men du kjenner deg selv best, og vet hva du liker.

Jeg opplever at du er en person som er følsom, også for energier. Du bryr deg lett om andre som du nevner, og kan fort ta inn mer energi fra andre enn kanskje hva du er klar over. Du har mye godhet i dine øyne. Og selv om du kanskje ikke føler det alltid selv nå så har du en spesiell indre ro andre liker.

Jeg anbefaler at du bruker naturen mer. Gå rolige turer. Finn en fin plass du kan sitte stille og slappe av. Naturen kan hjelpe oss å skape mer ro, når kroppen oppleves å være i ubalanse.

Prøv å kople ut å kun være. Ikke tenk på alt av stress og bekymringer.

For meg så oppleves det som om du har en naturlig evne til å heale og gi omsorg. Om du ønsker å fortsette og utvikle deg innen dette så føles det veldig rett for meg. Det du har gått gjennom og gjør nå er på en måte en skole. Du er under utvikling. Se på det som har vært som kunnskap som ikke kan læres i en bok eller på et kurs. Jeg tror du kan jobbe både med dyr og mennesker.

En ting du må passe på i tiden fremover er at du ikke gir for mye av deg selv før du er i bedre balanse.

Jeg anbefaler deg å sette av 5-15 min hver dag hvor du prøver å fokusere på å puste med magen, slappe av i skuldrene og visualiser at du har et stort dusjhode over deg. Ut av denne skal du se for deg at det kommer et hvit lys som renner/skinner over hele deg. Da renser du deg selv, og auraen din. Ditt ytre energifelt.

Mange synes det er lettere å gjøre denne øvelsen mens man står i dusjen hjemme og lukker øyene og kjenne vannet, og da se for seg det hvite lyset.

Jeg anbefaler også at du gjør som jeg engang gjorde, skriv ned positive ting om deg selv som du leser mange ganger i løpet av en dag.

Jeg er lykkelig, jeg er frisk osv.

Skriv ned alt du er takknemlig for her i livet, og les dette før du går i seng.

Skriv ned, klipp ut bilder av den fremtiden du ønsker deg. Jeg anbefaler deg ikke å nevne din eks her. Dette skal handle om deg, og hvem du vil være, hvordan du vil ha det.

Om det er meningen, så vil dere ende opp igjen. Uansett så ser jeg deg mye lettere og lykkeligere enn hva du er nå.

Dette er din tid. Og dem som skal være i ditt liv skal komme fordi dem fortjener det.

Finn din styrke igjen.

Jeg håper healingen hjelper deg slik du ønsker, og at du får en fin sommer.

Mvh

Michael

Mangen og hennes bekjente tar kontakt med Winger for å få refundert pengene for behandlingen. 1. juni skriver de en klage hvor de påpeker at svarene de fikk er identiske.

 Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg
Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg

Allerede 2. juni svarer Michael Winger og det er lite som tyder på at han vil betale pengene tilbake. Han skriver nemlig:

«Ja, det er riktig. Svar kan bli ganske like siden jeg har en mal som kan brukes og fylles inn etter 1 time med healing. Og fjernhealinger utføres nokså likt med chakrabalansering og derfor er forklaringer det samme ettersom hvilke punkter som er i ubalanse».

– Arrogant

Det han ikke skriver noe om er hvordan personlige tilbakemeldinger som «du er en person som er følsom»» og «du har mye godhet i dine øyne» kan være en del av denne malen:

– Jeg reagerer på at svaret vi fikk fra Winger var så arrogant. Det er jo lite troverdig slik han klipper og limer personlige opplysninger.

 Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg
Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg

Cecilie Mangen tar kontakt med Forbrukertilsynet 10. juni for å få hjelp. De oppfordrer henne til å klage til Winger på nytt.

– Men han svarer ikke i det hele tatt på dette.

«Forholdet avsluttet»

Derfor tar Cecilie Mangen kontakt med TV 2 hjelper deg. 29. august henvender vi oss til Winger for å få klarhet i hva som har skjedd.

Michael Winger
GJEST: Her er Michael Winger gjest hos God morgen Norge. Foto: God morgen Norge / TV 2

Han besvarer forespørselen allerede samme dag med å si at hvis han har gjort noe feil, vil han rydde opp når helsen blir bedre. 41-åringen ønsker at vi formidler det til Cecilie Mangen og hennes bekjente.

Han svarer ikke på våre spørsmål og runder av med å skrive: «Jeg anser forholdet til TV2 hjelper deg som avsluttet».

Vi velger likevel å formidle at vi ønsker svar på kritikken to ganger til, men får ikke svar.

 Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg
Foto: Ståle Winterkjær / TV 2 hjelper deg

Løsning

For Mangen og hennes bekjente blir det en løsning.

Bare to dager etter at TV 2 hjelper deg tok kontakt, får de en kreditnota på hele beløpet.

En uke senere er beløpet på konto.

Hun er selvfølgelig glad for å få tilbake pengene:

– Men jeg savner en personlig beklagelse fra Michael Winger, sier hun og tilføyer:

– Jeg håper andre slipper å betale 2500 kroner for de samme kopierte tilbakemeldingene vi fikk.