Tester nye pizzaer:

– Jeg må spytte den ut

TV 2 HJELPER DEG: Fire frossenpizza-nyheter blir belønnet med alt fra to til fem på terningen.

Fem studenter, som spiser opptil 10 frossenpizzaer i måneden, skal bedømme fire nye pizzaer. First Price, Peppes og Grandiosa har nemlig kommet med helt nye smaker.

Noen faller absolutt ikke i smak.

– Fy fader. Det ga meg avsmak. Æsj, sier Håkon Borge Fredriksen (23) om en av frossenpizzaene i testen.

Hvorfor ser du i videoen øverst i saken.

RUTINERTE: Lill Kristin Fensland, Hanna Erikstein Wiig, Håkon Borge Fredriksen, Henrik Ingebrethsen og Frøya Grøndahl Weaas smaker fire nye pizza-utfordrere. Foto: Glenn Aaseby
RUTINERTE: Lill Kristin Fensland, Hanna Erikstein Wiig, Håkon Borge Fredriksen, Henrik Ingebrethsen og Frøya Grøndahl Weaas smaker fire nye pizza-utfordrere. Foto: Glenn Aaseby

– «Kvalmende», tilføyer resten av panelet.

Hvilken pizza som er testtaper ser du lenger ned.

– Papp

Først ut i testen er First Price Margherita med Mozzarella-ost. Den koster bare 24 kroner og veier 360 gram. Rett ut av ovnen ser den lekker ut, men den lever ikke opp til forventningene.

DEILIG: First Price Margherita ser lovende ut når den kommer ut av ovnen. Foto: Glenn Aaseby
DEILIG: First Price Margherita ser lovende ut når den kommer ut av ovnen. Foto: Glenn Aaseby

– Den smakte litt billig, og den hadde trengt litt krydder, sier Håkon.

– Den smaker litt papp, sier Frøya Grøndahl Weaas (22), og henviser til en litt tørr bunn.

– Det er mye ost, og det er et pluss, sier Hanna Erikstein Wiig (22).

Panelet er enige om at den ville funket på et nachspiel, særlig med litt rømmedressing.

NACHSPIEL-PIZZA: First Price Margherita koster bare 24 kroner og funker bra som nattmat for studentene. Foto: Glenn Aaseby
NACHSPIEL-PIZZA: First Price Margherita koster bare 24 kroner og funker bra som nattmat for studentene. Foto: Glenn Aaseby

Grandiosa med grillkylling

Grandiosa har i mange år vært nordmenns favoritt. De siste årene har de kommet med en egen Deluxe-serie som tilbyr mer, og spennende toppinger. Denne nyheten har grillkylling på toppen.

– Jeg tror jeg kunne valgt denne over vanlig Grandiosa. Det sier litt, fordi jeg elsker Grandiosa, sier Håkon.

KOSER SEG: Lill Kristin Fensland koser seg på pizza-test. Foto: Glenn Aaseby
KOSER SEG: Lill Kristin Fensland koser seg på pizza-test. Foto: Glenn Aaseby

Men ikke alle er like begeistret.

– Det var lite smak i forhold til hvor mye som er på pizzaen, sier Henrik Ingebrethsen.

Likevel avslører Grandiosa-skeptikeren:

– Det er den beste Grandiosaen jeg har smakt.

– Ja, den er absolutt bedre enn vanlig Grandiosa, sier Hanna, som fremhever de sprø bunnene til Delux-varianten.

– Men både Kjøttdeig, Bacon & Skinke og Pepperoni er bedre enn denne Delux-varianten, tilføyer hun.

– Jeg savner litt kyllingsmak, og siden de har gjort den litt sterk, kunne de gjort den enda sterkere, mener Lill Kristin Fensland.

ANDREPLASS: De kresne pizza-elskerne likte den nye Grandiosa-varianten. Foto: Glenn Aaseby
ANDREPLASS: De kresne pizza-elskerne likte den nye Grandiosa-varianten. Foto: Glenn Aaseby

– Kvalmende

– Nei. Fy i h...... Æsj, utbryter Håkon Borge Fredriksen når han smaker på den nye, italienske varianten til Peppes Pizza.

Salsiccia og artisjokk er ikke vanlig topping på en frossenpizza. Salsiccia er opprinnelig en italiensk, krydret kjøttfarse til pølser, men den brukes ofte som topping på pizza i Italia.

Hjemme i studentkollektivet får nykommeren hard medfart, og enkelte må rett og slett spytte den ut.

Se hvorfor i videoen i toppen.

SPYTTER UT: Håkon Borge Fredriksen klarer ikke salsiccia-farsen. Foto: Glenn Aaseby
SPYTTER UT: Håkon Borge Fredriksen klarer ikke salsiccia-farsen. Foto: Glenn Aaseby

TV 2 hjelper deg har stekt pizzaen på riktig temperatur, og med den lengste tiden som er anbefalt på pakken.

– Jeg synes den var litt bløt og har rar konsistens. Den ser heller ikke så god ut, sier Lill Kristin Fensland.

– God skorpe

Men pizzaen har én fan:

– Jeg synes den var god, sier Henrik Ingebrethsen.

– Skorpen er veldig sprø og god, tilføyer Hanna.

Lill Kristin oppsummerer imidlertid slik:

– Hvis man hadde spist for mye av denne, ville det vært kvalmende.

TAPER: Peppes italienske pizza med salsiccia og artisjokk fikk hard medfart av testpanelet. Foto: Glenn Aaseby
TAPER: Peppes italienske pizza med salsiccia og artisjokk fikk hard medfart av testpanelet. Foto: Glenn Aaseby

– Sykt god

Håkon var sterkt skeptisk til salsiccia-pizzaen til Peppes, men den italienske varianten med skinke er han skikkelig begeistret for.

– Den var sykt god, sier Håkon.

Den faller i smak også hos resten av testpanelet.

– Men den var litt sterk, sier Frøya.

CHILIOLJE: Spennende olje følger med Peppes italienske varianter. Foto: Glenn Aaseby
CHILIOLJE: Spennende olje følger med Peppes italienske varianter. Foto: Glenn Aaseby

Grunnen til det er at det følger med chiliolje som man kan dryppe over pizzaen. Da blir den ganske sterk.

Skrytet vil ingen ende ta fra studentene:

– Det var veldig mye fyll, og en deilig sprø bunn, sier Hanna.

– Jeg tør påstå at det er en av de beste frossenpizzaene på markedet, avslutter Henrik.

VINNER: Den nye italienske varianten til Peppes med skinke ble hyllet av testpanelet. Foto: Glenn Aaseby
VINNER: Den nye italienske varianten til Peppes med skinke ble hyllet av testpanelet. Foto: Glenn Aaseby

– Vil finne ut av dette

Peppes Pizza eies av Scandza. Direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt, Sofie Oraug-Rygh, er skuffet og overrasket over misnøyen med salsiccia-pizzaen.

VINNER OG TAPER: Direktør kommunikasjon og myndighetskontakt Sofie Oraug-Rygh i Scandza. Foto: Scandza
VINNER OG TAPER: Direktør kommunikasjon og myndighetskontakt Sofie Oraug-Rygh i Scandza. Foto: Scandza

– Terningkast 2 kan vi ikke være bekjent av, og vi vil med en gang finne ut hva som har skjedd her. Dette er, og skal være, en kjempegod pizza, som vi kan anbefale alle å prøve, sier Oraug-Rygh.

Hun legger til at det er gledelig at Peppes Italiensk Skinke fikk terningkast 5.

TIPS OSS hjelperdeg@tv2.no