Fant døde griser nær drikkevann

Nesten 3.000 døde griser er funnet i nærheten av den kinesiske millionbyen Shanghais viktigste vannkilder. Funnet utløser frykt og sinne over mulig forurensing.

Dyrekadavrene ble trolig dumpet i elven Huangpu i Zhejiang-provinsen sørøst i Kina. Tallet på grisekadavre ventes å stige, sier miljødirektør Xu Rong i Songjiang-området i Shanghai til avisen Global Times.

– Seks lektere som skulle hente grisekadavere har ennå ikke kommet tilbake. Vi må skynde oss å fjerne alle de døde dyrene, ellers kan vannet bli forurenset, sier Xu til den engelskspråklige avisen.

Inntil mandag morgen var det ikke registrert noen forurensning av vannet. Saken er under etterforskning, men ingen hos miljømyndighetene i Songjiang-distriktet ville kommentere saken overfor nyhetsbyrået Reuters mandag.

Blant kadavrene som er funnet siden sist torsdag. skal det både være store råner og små grisunger. Kinesiske medier viser bilder av arbeidere som med raker med lange skaft fisker dyreskrotter opp av vannet.

Ifølge jordbruksmyndighetene i Shanghai viser tester at noen av dyrene var smittet av svineviruset PCV. Dette viruset er utbredt hos griser, men skal ikke være farlig for mennesker, skriver nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2