– Europaveien i Romsdalen eldorado for kriminelle

Lav politibemanning etter kontortid og i helgene gjør E136 gjennom Romsdalen, hovedfartsåren inn og ut av Møre og Romsdal, til et eldorado for kriminelle med tyvegods og narkotika i lasten.

Selv om politiet vet at kriminelle personer er på vei ut av fylket, rykker de ikke ut etter kontortid og i helgene, skriver Dagbladet.

– Vi kan vite at et parti narkotika er på vei inn i fylket, uten at vi får rykket ut og gjort politiarbeid. Det koster for mye penger, sier en politiansatt i fylket.

Det er politiet i Åndalsnes som har ansvaret der E136 kommer inn i fylket. E136 går fra Ålesund og helt til Dombås i Oppland der den møter E6. Men politikontoret stenger dørene klokka 15, og de to som har bakvakt, blir sjeldent utkalt dersom det ikke handler om fare for liv eller store verditap.

– Det er en skandaløs situasjon for politimyndighetene i Romsdalen, sier stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik (Frp) til avisen.

Per Karstein Røv som er driftsenhetsleder for politiet i romsdalsregionen, sier han er ukjent med at politiet i Romsdalen har mottatt tips om store mengder narkotika uten at det har utløst utrykning og etterforskning. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2