Badeland i Liseberg i full fyr

Flere bygninger ble evakuert etter at det begynte å brenne i det splitter nye badeanlegget i Liseberg i Sverige. Tolv personer er lettere skadet.

STORBRANN: – Deler fra en sklie fløy over området, forteller et vitne til Aftonbladet. Foto: Twitter
STORBRANN: – Deler fra en sklie fløy over området, forteller et vitne til Aftonbladet. Foto: Twitter

– Det er forferdelig det som har skjedd. Det er en stor tragedie, sier presseansvarlig Amelie Winberg for entreprenør NCC ifølge NTB.

Milliardinvesteringen Oceana tok fyr i fornøyelsesparken Liseberg i Göteborg. Det er uklart hva som førte til brannen i anlegget, som fremdeles er under oppføring.

Bilder fra stedet viste åpne flammer og sort røyk fra bygget som er overtent. Video viser at en del av bygget eksploderer.

Brannen begynte i en vannsklie utenfor bygget før den spredte seg videre til hele anlegget, skriver Liseberg i en pressemelding. 

– Deler fra en sklie fløy over området, forteller øyenvitnet Magnus Bengtsson til Aftonbladet.

OVERTENT: Brannvesenet slåss mot flammene. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB
OVERTENT: Brannvesenet slåss mot flammene. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB

Spredningsfare 

– Det er en større brann, sier brannvesenet til Aftonbladet. Røykdykkere har vært inne i anlegget for å se til det ikke er personer der, skriver avisen.

Tolv personer er lettere skadd i forbindelse med brannen, ifølge Sahlgrenska universitetssykehuset, melder SVT

Én person er savnet etter brannen, ifølge Aftonbladet

– Vi har lett etter han gjennom dagen. Vi kan ikke si med sikkerhet at han ikke befant seg på stedet, sier pressevakt i politiet, Stefan Gustafsson. 

Nødetatene bekrefter at de har gjennomsøkt deler av anlegget, men sier til den svenske avisen at det er flere deler hvor de ikke har tilgang til ennå.

Brannårsaken er ukjent. Expressen skriver at brannvesenet fikk melding om brannen like over klokken 10.

Ved 15-tiden jobbet brannvesenet fortsatt med å få kontroll på brannen.

– Lukk dører og vinduer

Et hotell og flere kontorlokaler som ligger i nærheten er evakuert på grunn av røyken som nå sprer seg over hele Göteborg, opplyser Liseberg. Svenske myndigheter har sendt ut en «viktig melding til innbyggerne i Liseberg/Mölndal i Göteborg kommune».

– Redningslederen oppfordrer alle i området til å være innendørs og lukke dører, vinduer og ventilasjon, heter det i meldingen.

Oceana skulle etter planen åpne dørene til sommeren og bli et av Nordens største badeland med budsjett på over en milliard svenske kroner, ifølge Dagens Nyheter. Liseberg skriver på sine sider at det 13.600 kvadratmeter store bygget inneholder 14 vannattraksjoner.

RØYK: Bygninger evakueres og folk bes om å holde seg inne. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB
RØYK: Bygninger evakueres og folk bes om å holde seg inne. Foto: Björn Larsson Rosvall / NTB

Mer innhold fra TV 2