SNØVÆR: Bildet er tatt mandag morgen med veikameraet til Statens vegvesen på E18 ved Østerholtheia klokken 07.00. Foto: Statens vegvesen
SNØVÆR: Bildet er tatt mandag morgen med veikameraet til Statens vegvesen på E18 ved Østerholtheia klokken 07.00. Foto: Statens vegvesen
Trafikk:

Advarer om glatte veier: – Kjør forsiktig!

Mandag morgen er det nedbør i store deler av Sør-Norge. Det skaper problemer for trafikken, melder Vegtrafikksentralen og politiet.

3Nedbøren kommer i form av snø, sludd og regn, skriver de på Twitter like over klokken 07.00.

De ber alle bilister om å kjøre etter forholdene.

– Vis hensyn og kjør forsiktig! skriver de videre og legger til:

– Alt av brøytemannskaper er ute for å gjøre tiltak.

Det har vært flere trafikkulykker i Sør-Norge mandag morgen som følge av glatte veier.

Ved 08.10-tiden skriver politiet at de og ambulanse er på vei til fylkesvei 32 i Kongsberg etter melding om en ulykke mellom en personbil og en lastebil. Trafikken står på stedet som følge av ulykken.

Også politiet er utsatt for det glatt føret mandag:

– En politibil er påkjørt bakfra av en annen personbil. Glatt på stedet, skriver politiet i Sør-Øst ved 08-tiden om en ulykke som skjedde rundt førti minutter tidligere på fylkesvei 350 ved Hokksund.

SNØDEKKE: Bildet er tatt på E18 ved Vassbotn, 113 meter over havet, i retning Larvik ved 07-tiden. Foto: Statens vegvesen
SNØDEKKE: Bildet er tatt på E18 ved Vassbotn, 113 meter over havet, i retning Larvik ved 07-tiden. Foto: Statens vegvesen

Sør-Øst politidistrikt opplyste til TV 2 ved 07.20-tiden at de hadde seks pågående trafikkuhell som de jobbet med.

Ber folk vurdere buss

Blant annet melder de om en trafikkulykke ved 07.40-tiden på E18 ved Holmestrand mellom tre kjøretøy i samme retning. Og like før meldte de om en trafikkulykke mellom en buss og en personbil. Her var bare sjåføren i bussen.

– Det er tretten meldinger om pågående trafikkulykker i Sør-Øst nå, så det er trolig glatt på veiene. I flere av disse ulykkene har vi fått melding om at det er glatt, sier operasjonsleder Merete Kvaal i politiet til TV 2.

— Det er bare en ting å gjøre, ta det med ro, og pass på at du har riktige dekk på! Hold avstand, og er du i tvil, ta bussen og vurder om du må kjøre.

Piggdekk eller piggfritt? Her får du svaret:

33 ulykker på få timer

Siden klokken 06.00 til klokken 12.30 mandag er det meldt om 33 trafikkuhell eller personskadeulykker i de gamle fylkene Vestfold, Telemark og Buskerud.

Det opplyser trafikkansvarlig Henning Ødegaard Johansen i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

– «Kjørt ut», «sklidd ut», «enslig kjøretøy» er stikkord som går igjen i meldingene, noe som tyder på at de fleste har sammenheng med været, sier Ødegaard Johansen.

– Verre kjøreforhold

Værmelder Isabella Martinsen i TV 2 sier at det hovedsakelig er Sør- og Østlandet som får nedbør mandag som følge av et lavtrykk nær Kattegat.

– Det er et friskt vindfelt, opp mot kuling, både langs kysten og utsatte deler av fjellet.

– Kombinasjon snø og vind gjør at vi får dårlig sikt og litt verre kjøreforhold.

VÆRMELDER: Isabella Martinsen i TV 2.
VÆRMELDER: Isabella Martinsen i TV 2.

Hun sier videre at folk må være ekstra observante på at det kan komme underkjølt regn i kyststrøk som følge av at temperaturen er ventet å stige litt utover uken.

– Nedbøren går over til regn, så det kan etter hvert fryse til is på bakken.

Meteorologene melder på Twitter at det er gult farevarsel for snø i deler av Agder mandag ettermiddag til tirsdag ettermiddag. Her kan det komme fra ti til 30 centimeter snø.

Mer innhold fra TV 2