Oslo-politiet opplyser at de vil være til stede «for å sikre at bisettelsen blir gjennomført på en sikker og verdig måte». Det innebærer blant annet begrensninger i ferdselen rundt kirken.

Kong Harald og dronning Sonja har meldt sin ankomst, sammen med prinsesse Astrid. Fra regjeringen stiller statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), kulturminister Trine Skei Grande (V) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Thorvald Stoltenberg var forsvarsminister fra 1979 til 1981 i Odvar Nordlis regjering. Senere var han utenriksminister under Gro Harlem Brundtland i to perioder, fra 1987 til 1989 og fra 1990 til 1993.

Han etterlater seg barna Camilla og Jens samt kjæresten, filmregissør Anja Breien.

De to barna holder begge tale i bisettelsen. Camilla Stoltenberg er i dag direktør i Folkehelseinstituttet, mens Jens Stoltenberg har overtatt som generalsekretær i NATO etter mange år som leder i Arbeiderpartiet og statsminister.

Åse Kleveland og Jens Stoltenbergs datter Catharina vil stå for musikalske innslag. Prest Sturla Stålsett forretter i Oslo domkirke.

Bisettelsen kan du se direkte på TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no fra ca. 12:45.

(©NTB)