MANN SAVNET: En 22 år gammel mann er savnet i Hjartdal i Telemark.
MANN SAVNET: En 22 år gammel mann er savnet i Hjartdal i Telemark. Foto: Theo Aasland Valen

Stor leteaksjon etter savnet 22-åring i Telemark

En stor leteaksjon er iverksatt i Hjartdal i Telemark etter at en 22 år gammel mann ble meldt savnet søndag. To helikoptre satt inn i søket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har satt inn både et politihelikopter og et Sea King redningshelikopter i søket som opprinnelig foregikk i Mælefjell på grensa mellom Hjartdal og nabokommunen Seljord.

Like før klokken 13 mandag opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerød, at de har indikasjoner på hvor den savnede mannen befinner seg.

Full styrke

Søket fortsetter i full styrke utover dagen, og letemannskapene konsentrerer seg nå om et område sør for Hjartsjåvatnet.

– Vi leter i et begrenset område. Utfordringen er at det er særdeles ulendt terreng med fjell og tett skog. Vi er derfor veldig forsiktig, i og med at det kan utsette redningsmannskap for fare, sier Gunnerød til TV 2.

Den savnede ble sist sett av sin familie klokka 15 søndag. Da var han på vei ut for å trene i et fjellområde han er godt kjent i. Den savnede beskrives som i god form.

– Mannen er savnet i et område med svært ulendt terreng, hvor folk vanligvis ikke ferdes, sier operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerød, til TV 2.

Vanskelige leteforhold

Mannen har blondt hår og hadde på seg en grønn t-skjorte, grå shorts og svarte joggesko da han sist ble sett.

Det er vanskelig for letemannskaper å ta seg frem i området hvor mannen er savnet. Både politi, Norske redningshunder, Røde Kors, Sea King-helikopter, klatrere og frivillige bidrar i søket.

– Han pleier å være ute i en par timer. Han pleier å gå forskjellige ruter opp fjellet, sier oppdragsleder Mariann Jore i Sørøst politidistrikt til NTB.

Operasjonsleder Gunnerød sier politiet ikke har mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.

Det var den savnedes mor som meldte ham savnet søndag klokken 17.

Foto: Theo Aasland Valen
Foto: Theo Aasland Valen

(NTB / TV 2)