Trump om Cohens opptak:

– Deres favorittpresident har ikke gjort noe galt

Advokat Michael Cohen skal ha tatt opp en prat med Donald Trump om å betale for en tidligere Playboy-modells taushet. Det mener presidenten kan være ulovlig.

REAGERER: Donald Trump mener Cohens angivelige opptak av en samtale mellom de to, kan være ulovlig. Foto: Leah Millis
REAGERER: Donald Trump mener Cohens angivelige opptak av en samtale mellom de to, kan være ulovlig. Foto: Leah Millis

– Ufattelig at myndighetene kunne bryte seg inn i kontoret til et advokatkontor (tidlig på morgenen) – nesten uhørt. Enda mer ufattelig at en advokat ville tatt opptak av sin egen klient – fullstendig uhørt og kanskje ulovlig, skriver Trump.

Utspillet kom i en Twitter-melding der presidenten benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med en sak omtalt av New York Times.

Avisen skriver at FBI tidligere i år tok et opptak av en samtale mellom Trump og hans daværende advokat Michael Cohen.

Lørdag benekter presidenten derimot at han har gjort noe galt.

– Den gode nyheten er at deres favorittpresident ikke har gjort noe galt, skriver han.

Publiserte ikke sak

Ifølge The Wall Street Journal gikk samtalen mellom Trump og hans daværende advokat ut på å kjøpe rettigheter til en Playboy-modells historie.

Modellen hevder å ha hatt et forhold til den nåværende presidenten og hadde allerede solgt historien til The National Enquirer.

Avisen publiserte aldri påstandene.

Nekter for lovbrudd

Trumps nåværende advokat, Rudy Giuliani, har bekreftet at opptaket eksisterer. Samtidig sier han at det aldri ble foretatt noen betaling, og at den republikanske presidenten aldri har vært innblandet i noe ulovlig.

Opptaket skal ifølge Giuliani være to minutter langt.

Cohen har ikke lenger noe med presidenten eller administrasjonen å gjøre. Han etterforskes for å ha betalt kvinner for å stanse historier om Trump i forkant av valgkampen i 2016.

(©NTB/ TV 2)