UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere undersøker åstedet inne på Coop-butikken der en 18 år gammel ansatt ble knivstukket.
UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere undersøker åstedet inne på Coop-butikken der en 18 år gammel ansatt ble knivstukket. Foto: Kurt Ivar Amundsen / TV 2

18-åring var på jobb da han ble drept:

Coop-direktør: – En tragedie

Vadsø er i sorg etter at en ung Coop-ansatt ble stukket ned på jobb lørdag kveld. 17-åringen som er siktet for drapet møter forsvareren sin søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før klokken 22 lørdag kveld fikk politiet i Finnmark meldinger om en knivstikking på Coop Extra-butikken i Vadsø.

Offeret var en 18 år gammel mann som døde av skadene. En 17 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drapet.

Den avdøde 18-åringen jobbet i butikken.

– Det er med dyp sorg vi kan bekrefte at det var en av våre ansatte ved Extra Vadsø som i går kveld ble drept. Våre tanker går nå først og fremst til avdødes familie, og de som er berørt av tragedien. De ansatte ved butikken blir nå fulgt opp av Coop Finnmark og kommunens kriseteam, sier Jan-Ivar Alsén, administrerende direktør i Coop Finnmark.

– Det er mange ubesvarte spørsmål om hendelsesforløpet og saken etterforskes nå av politiet, legger han til.

Avdødes pårørende er varslet.

Flyktet til sjøs

Det ble iverksatt en stor politijakt på gjerningsmannen etter drapet. Det ble blant annet benyttet helikopter.

Vitner så det som skal være siktede mens han flyktet mot Vadsøya. Da skal han ha vært i besittelse av kniven. Politiet pågrep den 17 år gamle gutten nær fire timer etter knivstikkingen.

Da forsøkte siktede å flykte ut i vannet. Politiet fikk tak i en sivil båt og pågrep gutten til sjøs.

– Det er ingen kjent relasjon mellom den avdøde og siktede og politiet har foreløpig ikke dannet seg noe bilde om hva som var foranledningen eller motiv for hendelsen. Det vil etterforskningen søke å avdekke, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni P. Stock i en pressemelding søndag morgen.

Nødetatene på plass utenfor butikken i Vadsø lørdag kveld.
Nødetatene på plass utenfor butikken i Vadsø lørdag kveld. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ Ifinnmark

Politiet har foreløpig ikke bedt om bistand fra Kripos, men dette vurderes fortløpende. Butikken er sperret av og kriminalteknikere jobber søndag med å undersøke åstedet.

– Ikke til å forstå

Politiet opplyser til TV 2 at siktede er av utenlandsk opprinnelse. Han har fått oppnevnt Vidar Zahl Arntzen som forsvarer. Han skal møte sin klient i løpet av ettermiddagen. Det er foreløpig ukjent hvordan 17-åringen stiller seg til drapssiktelsen.

Det er avhørt flere vitner, blant annet kolleger av den avdøde 18-åringen som var til stede da drapet skjedde.

– Dette har utløst reaksjoner blant ungdom i byen, og vi har opprettet et kriseteam, sier rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune.

Flere utesteder i Vadsø valgte å holde stengt etter knivstikkingen lørdag kveld. Ungdommer samlet seg på Scandic-hotellet der de ble møtt av helsepersonell og andre voksenpersoner som tok hånd om dem.

Ordfører Hans-Jacob Bønå betegner drapet som «forferdelig og uvirkelig».

– Det er ikke til å forstå. Det er ingen tvil om at en så alvorlig sak kommer til å prege oss i lang tid. I Vadsø er et lite sted der alle kjenner alle.