Meldingen er kunngjort av hennes datter Nancy Sinatra på Twitter. Datteren forteller at moren døde klokken 18.02 fredag, men oppgir ikke hvor.

Hun kaller moren «en velsignelse og lyset i mitt liv».

Frank og Nancy Sinatra ble kjærester i tenårene. De giftet seg i New Jersey i februar 1939, på tidspunktet da Frank Sinatras karriere skjøt fart.

Paret flyttet til Los Angeles på 1940-tallet, der Frank Sinatra ble filmstjerne, historieforteller og notorisk skjørtejeger. Han forlot Nancy Sinatra i 1951 og giftet seg samme år med Ava Gardner.

Frank og Nancy Sinatra etterlot seg tre barn – Nancy Sinatra, Frank Sinatra og Tina Sinatra.

Nancy Sinatra begynte å kalle seg Nancy Sr. etter at datteren Nancys sangkarriere tok av på 1960-tallet.

Nancy Sinatra giftet seg aldri på nytt. Hun opprettholdt vennskapet med Frank Sinatra. Han skal ved flere anledninger i årene etter skilsmissen bedt henne lage pasta og andre italienske retter som hun var kjent for.

– Det finnes ikke noe bitterhet, kun stor respekt og hengivenhet mellom Sinatra og hans første kone, skrev journalist Gay Talese i 1966.

– Han har lenge vært velkommen i hennes hjem og har til og med gjort seg bemerket for å komme på sene kvelds- og nattetimer, fyre opp i peisen, legge seg på sofaen hennes og falle i søvn, skrev Talese.

(©NTB)