Zschäpe antas å være det eneste gjenlevende medlemmet av nynazistcellen NSU (Nasjonalsosialistisk undergrunn). 43-åringen er tiltalt for en lang rekke rasistisk motiverte drap og angrep i Tyskland mellom 2000 og 2007.

Åtte tyrkiskfødte innvandrere, én greker og en tysk politikvinne ble skutt og drept.

Begikk selvmord

Dommen falt i München onsdag. Hennes forsvarer hadde på forhånd varslet at en fellende dom vil bli anket.

Fire medtiltalte ble dømt til fengselsstraffer for å ha bistått terroristgruppen.

Politiet mener NSUs to mannlige medlemmer, Zschäpes ekskjærester Uwe Mundlos og Uwe Böhnhardt, utførte drapene før de tilsynelatende tok sine egne liv etter et mislykket bankran i 2011.

15 år bak murene

Påtalemyndigheten mener likevel at Zschäpe er fullt ut medskyldig til de ti drapene og har lagt ned påstand om livstid i fengsel. Det innebærer 15 år bak murene, med mulighet for forlengelse dersom domfelte anse så utgjøre en trussel for samfunnet.

Det finnes ingen beviser som knytter Zschäpe til åstedene. Men hun var et aktiv NSU-medlem som hjalp de to mennene med å planlegge drapene, samt to bombeangrep, og hun håndterte cellens finanser, ifølge påtalemyndigheten.

De tre bodde sammen i mange år som nynazistisk undergrunnscelle, men Zschäpe hevder selv hun var en uskyldig tilskuer. Hun påstår også at hun tar avstand fra høyreekstremisme.

(©NTB/TV 2)