Den unge selvmordsbomberen slo til tirsdag kveld, akkurat idet Haroon Ahmed Bilour skulle til å tale til rundt 200 tilhengere, opplyser politiet. Bilour, som var den lokale lederen for det sekulære Awami National Party (ANP), ble drept.

En talsperson for Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) sier de ble angrepet på grunn av partiets sekulære holdning. I uttalelsen fra Muhammad Khurasani advares pakistanere mot å delta på partiets arrangementer og møter i framtida.

Sønn såret

19 andre som deltok på arrangementet, ble drept, samtlige antas også å være sivile. Bilour var ANPs kandidat til provinsforsamlingen i Khyber Pakhtunkhwa, der Peshawar er hovedstad. Bilours egen far ble drept av en selvmordsbomber i 2012.

Over 60 personer ble såret, opplyser politiet. Blant dem var Bilours 16 år gamle sønn. Tenåringen maner nå til ro blant farens tilhengere.

– Jeg er også rede til å ofre livet mitt for deres rettigheter, men jeg ber dere om å vise selvbeherskelse, sa partilederens sønn Daniyal Bilour til tilhengere i familiens hjem etter angrepet.

Offensiv

Bilours parti ANP styrte provinsen Khyber Pakhtunkhwa fra 2008 til 2013. I 2009 iverksatte hæren en stor offensiv mot opprørere i Swat-dalen. Islamistiske ekstremister drepte hundrevis av ANP-ledere og partitilhengere i flere angrep ved forrige valg i 2013.

Det skal holdes både provins- og nasjonalvalg i Pakistan 25. juli. Bare timer før han ble drept, uttalte Bilour at han er dypt bekymret for valget, som han mente var truet ekstremistiske grupper.

(©NTB)