Krokodillen er den største som noen gang er fanget av parkvoktere nord i Australia, melder nyhetsbyrået AP.

Saltvannskrokodillen ble fanget i Katherine River, i et område som er populært blant turister og vanligvis betraktes som lite utsatt for krokodilleangrep.

Populært turistmål

Da krokodillen ble fanget mandag, hadde den vandret mer enn 300 kilometer opp Katherine River.

Da var den bare 30 kilometer unna Katherine Gorge. Stedet er populært blant turister som svømmer og padler i elva.

Her holder også ferskvannskrokodiller til, men de er mye mindre enn saltvannskrokodiller og angriper sjelden mennesker.

Parkvokterne har visst om kjempekrokodillen i årevis, men alle forsøk på å fange den har hittil vært forgjeves.

– Vi har kalt den mange ting i årenes løp fordi den har vært så vanskelig å fange, sier parkvokter John Burke til AP.

Stor utbredelse

Saltvannskrokodiller ble fredet i Australia i 1971. Siden den gang har tallet økt kraftig, fra 3000 til mellom 80.000 og 100.000 i Northern Territory.

På grunn av den store utbredelsen vandrer også krokodillene mer enn før. Saltvannskrokodiller tar seg langt opp i elver, og satellittsporing viser at én krokodille svømte 900 kilometer før den returnerte til stedet der den kom fra.

Denne typen atferd bekymrer eksperter fordi det er større sjanse for at det dukker opp krokodiller i områder der man ikke forventer å finne dem.

Kjempekrokodillen skal nå fraktes til en krokodillefarm ved Katherine, hvor man regner med at den 600 kilo tunge kjempen blir en turistattraksjon.

FRAKTES TIL KROKODILLEFARM: Kjempekrokodillen blir etter alle solemerker en turistattraksjon i Australias Nothern Territory. (NT Department of Tourism and Culture via AP)
FRAKTES TIL KROKODILLEFARM: Kjempekrokodillen blir etter alle solemerker en turistattraksjon i Australias Nothern Territory. (NT Department of Tourism and Culture via AP)