Mandag ble ytterligere fire gutter hentet ut av Tham Luang-grotten i Chiang Rai i Thailand.

Dermed er åtte av guttene ute, mens fem fremdeles sitter innesperret i grotte-systemet.

Videre plan

Thailandske myndigheter holdt en pressekonferanse mandag kveld, der de opplyste om dagens redningsarbeid.

– Søndag brukte vi elleve timer på å hente ut fire gutter, mandag brukte vi ni timer. Vi er blitt mer rutinert og vet hva vi skal gjøre, sa provinsguvernøren i Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn, som leder redningsoperasjonen.

Osottanakorn understreket at alle guttene som er hentet ut har vært i relativt god form, og at de mottar helsehjelp på sykehus.

Planen for de siste fem, fire gutter og fotballtreneren, er å hente dem ut i løpet av de neste to dagene.

– Planen er opprinnelig å hente ut de fire guttene i morgen, slik at bare treneren er igjen. Men dersom vi bruker enda kortere tid og får tid, vil vi forsøke å få ut alle fem i morgen, sa han.

De fem skal ifølge provinsguvernøren være ved godt mot.

Ikke møtt familiene

Til sammen 90 spesialdykkere deltar i redningsoperasjonen. 50 av disse er utenlandske dykkere, mens 40 kommer fra Thailand.

En kilde tett på sykehuset i Chiang Rai, sier til TV 2s reporter i Thailand at de fire guttene som ble hentet ut av grotten søndag, ikke har fått møte familiene sine ennå.

Barna er under akutt medisinsk overvåkning, og har fått sovemedisiner for å få kreftene tilbake.

Venter på blodprøver

Nyhetsbyrået AFP melder at infeksjonsfare er en av årsakene til at guttene blir holdt skjermet fra sine pårørende enn så lenge.

The Guardian skriver mandag formiddag at det kan bli aktuelt å la barna få se foreldrene sine gjennom en glassvegg, men at det ikke må være fysisk kontakt mellom dem før resultater fra blodprøver som er tatt er klare.

Ifølge CNN skal helseeksperter nå sjekke guttene for oksygenmangel, underernæring, dehydrering, posttraumatisk stress og andre psykologiske effekter.

Også redningsmennene vil bli sjekket for posttraumatisk stress og deres psykiske tilstand.

Delt i grupper på fire

Guvernør Osottanakorn uttalte mandag at han har møtt de fire guttene som er reddet ut. Han ville ikke opplyse om hvem av guttene som er reddet, men sa at det var de som hadde best helsetilstand som ble reddet først.

Kilden til TV 2 opplyser derimot at det er de svakeste barna som ble hentet ut først, blant annet 11-åringen som var yngstemann i gruppen.

De 12 fotballguttene er delt inn i grupper av fire.