– Jeg håper på det. Og så er det opp til KrF å gjøre sine egne vurderinger. Det er på vår side jeg tror de kan få mest gjennomslag for politiske saker, sier statsminister Erna Solberg (H) til TV 2.

KrF-leder Knut Arild Hareide sa under sommerpraten på Nyhetskanalen at han ville bruke sommeren til å tenke på saken. Solberg hjelper ham litt på vei og viser til at KrF har erfaring med å samarbeide på borgerlig side.

Tror ikke SV er noen drømmematch

– De vet hvordan samarbeidet er, og de ser resultatene, både det siste året i Stortinget men også etter fire år med samarbeidsavtale tidligere. Både i valgkampen i fjor og oppsummeringen før sommeren var de veldig fornøyd med gjennomslagene sine. Gjennomslagene blir alltid enda større når sitter i regjering ved at du får en hånd på dag til dag-politikken.

– Med Frp i regjering vet vi jo at det er litt utfordringer mellom de to partiene?

– Jeg tror det vil være utfordringer mellom KrF og SV også. Utfordringer finnes det i politikken, spørsmålet er hvor får man mest igjen politisk for sine saker og hvordan håndterer man spørsmålene. Hvis man bare skulle snakket med de man er enige med, måtte man holdt seg til eget parti, og det er det ingen som klarer i Norge.

Gleder seg til å bade

Erna Solberg vil ikke røpe nøyaktig hvor hun skal reise på sommerferie, men røper at hun både skal til Vestlandet og til «et land med et vakkert språk sør i Europa».

– Er det én ting du virkelig ønsker i sommer?

– Det er å få bade litt og svømme litt. Jeg har badet i Oslofjorden, men det er greit å komme seg ut, slappe av på en strand og bade.

  • Statsministeren snakker også om Trump og om barndommens sommerferier i intervjuet. Se innslaget øverst i artikkelen.