En av de to som ble utsatt for nervegift i Amesbury forrige lørdag, er død, melder Sky News.

– 44 år gamle Dawn Sturgess døde søndag kveld på Salisbury District Hospital, opplyser Scotland Yard til Sky News.

Metropolitan Police har åpnet drapsetterforskning etter at trebarnsmoren døde på sykehuset.

De to britene ble syke etter å ha vært i berøring med en infisert gjenstand. Tester gjort ved et laboratorium i forsvarets forskningspark Porton Down bekrefter at de to britene ble forgiftet av nervegiften novitsjok, opplyste politiet onsdag.

– Sjokkerende

– Dette er sjokkerende og tragiske nyheter. Dawn etterlater seg en familie og tre barn. Våre tanker og bønner er med dem i denne ekstremt vanskelige tiden, sier Neil Basu, sjef for det britiske antiterrorpolitiet.

Etterforskningen er nå blitt en drapsetterforskning, og over hundre politifolk er satt inn for å oppklare saken.

Statsminister Theresa May kommenterte til BBC søndag kveld at hun var «forferdet og sjokkert» over nyheten om Sturgess' dødsfall. Den britiske regjeringen holdt hastemøte i regjeringens kriseutvalg torsdag, og ba Russland om informasjon etter at det britiske paret ble forgiftet.

– Dette fryktelige dødsfallet gjør oss fast bestemt på å finne gjerningspersonen eller personene, og holde dem ansvarlig for hva vi bare kan beskrive som en barbarisk ugjerning, sier Basu.

Den 44 år gamle kvinnen og Charlie Rowley (45) ble forrige lørdag funnet bevisstløse i et hus i småbyen Amesbury, omkring 13 kilometer fra der den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forsøkt drept med nervegift i mars.

– Svettet enormt mye

Tilstanden til Rowley er fortsatt kritisk. En venn av paret, som så at mannen ble syk, har fortalt at det var som om den forgiftede 45-åringen var i en annen verden.

– Han svettet enormt mye, siklet, og man kunne ikke snakke med ham. Han laget rare lyder og gynget frem og tilbake, sa vennen Sam Hobson i et intervju denne uken.

Politiet har uttalt at det var ingenting ved deres bakgrunn som tydet på at de skulle være mål for et attentat. Det fantes heller ingen bevis for at de to «nylig hadde besøkt noen av stedene som var infisert» etter forgiftningen av Skripal, uttalte Basu onsdag.