En politibetjent ble ifølge Sky News og BBC fraktet til sykehus etter mistanke om mulig eksponering for nervegiften novitsjok, lørdag kveld.

Avisen Salisbury Journal skrev lørdag kveld at akuttmottaket på sykehuset Great Western Hospital i Swindon, ble søndag stengt og ingen pasienter ble sluppet inn eller ut.

– Politibetjenten ble innlagt på sykehuset lørdag ettermiddag for sjekk i forbindelse med den pågående hendelsen i Amesbury, opplyser en talsperson for sykehuset lørdag kveld.

Politibetjenten ble senere lørdag overflyttet til Salisbury District Hospital for videre behandling. Sykehuset har spesialutstyr for å ta og analysere prøver og vil forhåpentligvis i løpet av kort tid få svar på om det er novitsjok som politimannen har fått i seg.

En talsmann for politiet i Wiltshire bekrefter på Twitter at mannen ikke har blitt eksponert for nervegiften, skriver Salisbury Journal.

Intens jakt

Etter at to briter ble utsatt for nervegiften, har et stort antall polititjenestefolk de siste dagene gjennomsøkt deler av Salisbury og Amesbury for å forsøke å få fastslått kilden til forgiftningen.

Britisk politi tror en beholder med den dødelige nervegiften novitsjok kan befinne seg på en ukjent offentlig plass, og det har vært en intens jakt etter beholderen.

Dawn Sturgess (44) og Charlie Rowley (45) ble forrige lørdag funnet bevisstløse i et hus i småbyen Amesbury, omkring 13 kilometer fra der den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forsøkt drept med nervegift i mars. (NTB/TV 2)