USAs president, Donald Trump, har lenge omtalt Nord-Korea sin leder som «Little Rocket Man».

Da de to lederne møttes under det mye omtalte toppmøtet i Singapore i juni, ble kallenavnet et tema. Det skriver Sky News.

To gaver

Ifølge nettavisen hadde Kim aldri hadde hørt Elton John sin store hit, og stilte derfor et spørsmålstegn til bakgrunnen for kallenavnet.

Da fikk Trump en idé. Innenriksminister Mike Pompeo er for tiden i Nord-Korea. Der har han med seg to gaver til Kim Jong-un, fra den amerikanske presidenten.

Én av gavene var en signert CD, med blant annet låten «Rocket Man» på. Den andre gaven skal være et brev der Trump skriver hva han forventer at Kim skal gjennomføre i forbindelse med atomvåpen-avtalen de skrev under på i Singapore.

– Trump forventer at Nord-Korea er klar til å fylle inn noen detaljer, i forbindelse med de lovnadene han kom med under toppmøtet, skriver de.

Kritikk på sosiale medier

I forbindelse med en tur til Montana denne uken snakket Trump med pressen. Der sa han at han fortsatt var usikker over fremtiden til Nord-Korea, og sitt forhold til Kim Jong-un.

– Jeg hadde en veldig god følelse om han. Jeg tok ham i hånden, og jeg følte vi kom godt overens. Jeg tror vi forstår hverandre, og jeg tror virkelig at han ser en annerledes fremtid for Nord-Korea. Jeg håper virkelig det, sa Trump.

– Hvis det ikke er sant, da går vi tilbake til start, men jeg tror ikke det vil være nødvendig, sa han videre.

Men det er ikke alle som er like fornøyd med gaven Trump ga til den Nord-Koreanske lederen. Brian Krassenstein kommer med følgende melding på Twitter:

«President Trump har gitt Mike Pompeo en CD med Elton John sin Rocket Man på, for å gi til Kim Jong-un. Tuller du med meg? Er vi seks år gamle? Dette er ikke et spill, dette er virkeligheten, med virkelige konsekvenser og reelle farer. Voks opp, Donald Trump.»