Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er trist å måtte meddele at en tidligere marinejeger som frivillig deltok i redningsarbeidet, døde omkring klokken 2 i natt, uttalte viseguvernør Passakorn Boonyaluck til et samlet pressekorps fredag.

Kunan, som egentlig jobber på flyplassen i Bangkok, meldte seg frivillig for å bidra i redningsaksjonen.

Den thailandske marinejegeren plasserte oksygenflasker inne i grotten, som del av forberedelsene til et forsøk på å få guttene ut, da han selv gikk tom for oksygen, opplyser viseguvernøren.

Kunan ble brakt videre til et luftkammer av en dykkerkollega, og det ble flere ganger forsøkt å gjennomføre livreddende førstehjelp.

Fredag ble Kunans båre ført til flyplassen med militærvakt, og vil etter kongens ordre bli begravet på statens regning.

Jobber mot tiden

Eksperter fra Kina, USA, Storbritannia, Myanmar, Laos og Australia er på stedet for å bidra i den omfattende hjelpeoperasjonen.​​

I helgen ventes det at monsunregnet setter til for fullt i området. Over 1000 redningsarbeidere er på plass ved grotten som ligger i Chiang Rai-provinsen nord i Thailand.

TV 2s reporter, som befinner seg ved inngangen til Tham Luang-grotten, forteller at regnet forverrer redningsarbeidet, fordi det gjør det vanskeligere for biler og mannskaper å komme til.

Dersom monsunregnet for alvor setter inn i løpet av søndagen og utover uken slik det er meldt, vil pumpene ikke klare å forhindre at vannet igjen begynner å stige i grotten.

Musk sender forsterkninger

Tesla-sjef Elon Musk sier nå at han skal sende ingeniører til Thailand for å prøve å hjelpe til med redningen av guttene som er innesperret i Tham Luang-grotten.

Musk sier at hans selskap Boring Co, som graver tunneler for avanserte transportsystemer, har avanserte radarer som kan penetrere bakken.

Ingeniører fra både Boring Co og Space X skal dra til grotten, opplyser Musk fredag.

Twitter kommer Musk også med ideer til hvordan guttene kan reddes.

(©NTB/TV 2)