Planene om å sende den seks meter høye heliumballongen opp i luften er nå godkjent, melder BBC.

– Så når han besøker Storbritannia på fredag, er vi sikre på at han vet at hele Storbritannia ser ned på ham og ler av ham, sier Leo Murray til den britiske kringkasteren.

– Reflekterer Trumps personlighet

Murray tok initativet til en innsamlingsaksjon for å finansiere prosjektet. Ballongen, som forestiller USAs president med bleie, korte lemmer og en telefon i hånden, kostet ikke mindre enn 18.000 pund (192.000 kroner). Aksjonistene mener figuren reflekterer Trumps personlighet som en «sint baby med et skjørt ego og bittesmå hender».

Londons borgermester Sadiq Khan har gitt ballongen flytillatelse i to timer fredag 13. juli. Trump-ballongen skal forankres i Parliament Square Garden i hjertet av den britiske hovedstaden.

Støtter fredelige demonstrasjoner

I en uttalelse fra borgermesterens kontor heter det at Khan støtter retten til fredelige demonstrasjoner og forstår at dette kan uttrykkes på forskjellige måter.

Gruppen som står bak, trenger fortsatt tillatelse fra det britiske luftfartstilsynet og fra politiet for å sende opp ballongen. Demonstrantene er imidlertid trygge på at det vil ordne seg.

Det har så langt ikke kommet noen kommentar fra Det hvite hus om saken.