Flere branner langs toglinje i Oslo og Nittedal

Det brenner flere steder langs en toglinje i Maridalen og i Nittedal søndag. Politiet melder at brannvesenet begynner å få kontroll på skogbrannen ved Sandermosen i Maridalen.

Brannvesenet begynner å få kontroll på skogbrannen ved Sandermosen i Maridalen i Oslo, melder politiet.

Oslo politidistrikt melder like før 21.30, at det så langt ikke er behov for å evakuere beboere i området.

Det er flere branner i området, og Oslo brann- og redningsetat melder på Twitter at de har resurser på flere skogbranner langs jernbanelinjen i Maridalen.

– Det er i hvert fall fire branner, muligens enda flere, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Steinar Hausvik, til TV 2.

Like før 23.30 søndag kveld forteller vaktkommandør ved Oslo brann- og redningsetat, Hans Kristian Steen, at det kjøres skytteltrafikk med tankbiler til området for å ha tilgang til vann.

Han sier til TV 2 at brannvesenet har god oversikt over brannene langs toglinja som er på deres side av distriktsgrensen.

– Vi føler vi har ganske god kontroll i forhold til spredning, sier han.

Øst politidistrikt melder også om flere branner i Nittedal, langs samme toglinje som går gjennom Maridalen i Oslo.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Hinn Håvard Aas, sier til TV 2 at politiet har ressurser i området og at brannvesenet er i gang med slokking.

Øst politidistrikt har fått melding om at det dreier seg om minimum seks branner.

Politihelikopteret jobber med å lokalisere brannene i Nittedal, og det jobbes fortsatt på stedet for å få oversikt, melder Øst politidistrikt på Twitter like før 22.30 søndag kveld.

«Foreløpig ingen evakuering av bebyggelse», melder Øst politidistrikt på Twitter.

Bane NOR opplyser på Twitter at Gjøvikbanen er stengt.

Oslo brann- og redningsetat måtte sende ut mannskaper til en skogbrann i Sandermosen i Maridalen også lørdag ettermiddag. En periode slet brannvesenet med å få kontroll på brannen, men ved 18.30-tiden meldte brannvesenet om at de jobbet med etterslukking.