FULL AV INFEKSJON: Kattungen var i dårlig form da Carl Martin tok vare på den, men lørdag fikk den full behandling hos veterinær og vil trolig klare seg. Foto: Privat/Instagram
FULL AV INFEKSJON: Kattungen var i dårlig form da Carl Martin tok vare på den, men lørdag fikk den full behandling hos veterinær og vil trolig klare seg. Foto: Privat/Instagram

Mens Carl Martin (24) sto og fisket, ble kattungen dumpet midt på veien

– Helt umenneskelig, sier Carl Martin Storøy.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

24-åringen drev med fluefiske i det øvre partiet av elva Jølstra i Sogn og Fjordane fredag kveld da han ble oppmerksom på en bil som stanset på veien overfor stedet der han sto.

– Det er 80-sone og en skummel sving akkurat der, så jeg skjønte ikke hvorfor bilen stoppet. Jeg trodde kanskje det var fiskeritilsynet, men det virket ikke som om de hadde sett meg. Bilen kjørte sakte videre, og da jeg snudde meg, så jeg en hale oppe ved veien, forteller Storøy til TV 2.

Han sveivet inn snøret så fort han kunne og sprang opp til veien. Der, midt i veien, sto en liten kattunge.

– Den sto bare der og så seg rundt. Jeg så meg for, gikk ut i veien og plukket den opp, sier 24-åringen.

I dårlig form

Sammen med fiskekameraten gikk de tilbake til bilen for å varsle dyrebeskyttelsen. Han sier det virket som om katten frøs og den lagde noen rare lyder, så de prøvde å gi den litt vann.

En representant fra Dyrebeskyttelsen i Sogn og Fjordane kom opp til kameratene, som ventet i bilen ved Vassenden. Lederen i Dyrebeskyttelsen i Sogn og Fjordane, Jannike Nessestrand, forteller at katten er hos veterinær når TV 2 ringer ved 12-tiden lørdag.

– Den har lungebetennelse, ørebetennelse og øyebetennelse. Den hadde vondt for å puste i natt. Nå får den full behandling hos veterinær og vi tror den vil klare seg, sier Nessestrand.

Kattungen er trolig rundt seks uker gammel, men den er så tynn at alderen er vanskelig å vurdere, forteller Nessestrand.

Dumpet kattunger i container

Dette er den andre stygge saken Dyrebeskyttelsen i Sogn og Fjordane håndterer på kort tid. Torsdag kveld fant en tilfeldig forbipasserende to kattunger i en søppelcontainer i Flora, skriver Firda.

– Kattungene var pakket inn i en pose som var knyttet igjen, sier Nessestrand til TV 2.

– Hva skal man si om folk som gjør sånt mot dyr?

– Jeg har ikke ord. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg klarer ikke å venne meg til at folk gjør sånt mot uskyldige dyr.

12 kattunger har kommet inn til den lokale dyrebeskyttelsen i løpet av en uke. Nessestrand registrerer at «sesongen er i gang». Hver sommer dumpes dyr av folk som skal på ferie og tydeligvis ikke synes det passer å ha husdyr lenger.

Umenneskelig

Carl Martin Storøy sier det var ren flaks at han sto akkurat der han gjorde da katten ble dumpet fredag kveld. Han er sikker på at han ikke ble sett av de som satt i bilen.

– Jeg sto åpenbart på rett plass til rett tid, sier han.

24-åringen har lite til overs for folk som kvitter seg med en kattunge på denne måten.

– Jeg synes det er helt umenneskelig. Det skal ikke være mulig. Har du en katt, må du ta ansvar for den, også om den får unger.