to år siden hun forsvant:

Politiet jakter fortsatt på drapsmannen – hva skjedde egentlig med Emilie (17)?

AVGJØRENDE STREKNING: Emilie Meng (17) ble sist observert ved Korsør Stasjon. Like ovenfor Borup på kartet ser du vannet der hun ble funnet.
AVGJØRENDE STREKNING: Emilie Meng (17) ble sist observert ved Korsør Stasjon. Like ovenfor Borup på kartet ser du vannet der hun ble funnet. Foto: Google Maps / TV 2 / Privat
Emilie Meng (17) skiltes fra venninnene på Korsør Stasjon 10. juli 2016. Siden har ingen sett henne i live. Et halvt år senere ble hun funnet død i et vann som ligger en 40 minutters kjøretur unna.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 9. juli 2016 var Emilie Meng (17) ute på byen sammen med venninner.

Ved 04-tiden om morgenen 10. juli ankom venninnene togstasjonen i Korsør, på vei hjem. Emilie skulle gå til hjemmet sitt like i nærheten, og tok farvel med venninnene ved stasjonen. Venninnene tok taxi.

Emilie er fanget av et overvåkningskamera i en tunnel på vei ut av stasjonen.

Dette er siste gang hun er observert i live.

Etter det er det et mysterium hva som skjedde med den danske tenåringen.

Bred etterforskning

For Emilie kom ikke hjem denne morgenen, og hun ble raskt meldt savnet.

I begynnelsen hadde politiet flere ulike teorier om hva som hadde skjedd, de så blant annet på mulighetene for at hun selv kunne ha reist vekk av fri vilje, men de mistenkte raskt at 17-åringen var utsatt for en kriminell handling.

Forsvinningen satte i gang en omfattende politietterforskning.

Det ble lett over alt etter Emilie, og flere personer i nærområdet som tidligere var dømt for seksuell vold ble en etter en sjekket ut av saken.

Politiet mottok et enormt antall tips, og etterforsket bredt.

Det ble søkt på land og i vannet, både nødetatene og frivillige bidro. Familie og venner gjorde alt for å få et svar på hva som hadde skjedd med henne.

SISTE BILDE: Dette bildet viser Emilie Meng (til høyre) som går ut av Korsør stasjon tidlig om morgenen 10. juli. Foto: Politiet
SISTE BILDE: Dette bildet viser Emilie Meng (til høyre) som går ut av Korsør stasjon tidlig om morgenen 10. juli. Foto: Politiet

Spor etter spor ble sjekket ut, førte ut i ingenting. Politiet ble stående på bar bakke, uten noe konkret å gå etter.

Helt til julaften 2016.

Funnet

Denne julaftenen var en turgåer ute og gikk med hunden sin ved en innsjø i Borup i Danmark.

Dette ligger 65 kilometer øst for Korsør, kjøreturen dit tar i overkant av 40 minutter.

Ved vannet begynte hunden å oppføre seg merkelig, og turgåeren stoppet opp.

I vannkanten lå det noe, og personen gikk nærmere. Det var liket av Emilie Meng som ble funnet.

Et døgn etter funnet kunne politiet bekrefte at det var Emilie som var funnet død.

Politiet gikk tidlig ut med at kroppen hadde ligget så lenge i vannet at det var vanskelig å slå fast dødsårsaken. Det er fremdeles ikke offentlig kjent hvordan politiet mente 17-åringen døde.

Etterlyste to personer

I oktober i fjor meldte et nytt vitne seg til politiet.

En ung kvinne oppga å ha gjort en observasjon om morgenen 10. juli, bare timer etter at Emilie forsvant.

Vitnet kjørte bil da hun så «en mindre eller mellomstor lys bil, som var parkert og hadde bagasjerommet åpent. Ved siden av bilen sto en mann, og det så ut som om han løftet på en tung gjenstand».

Observasjonen ble gjort ved en liten avkjørsel til Regnemarks Bakke i Borup.

Politiet omtaler dette som interessant, ettersom det var nettopp her Emilie Meng ble funnet drept.

OBSERVERT: Her ble en mann observert bærende på noe tungt, bare timer etter at Emilie forsvant. Et halvt år senere ble hun funnet død like i nærheten. Foto: Politiet
OBSERVERT: Her ble en mann observert bærende på noe tungt, bare timer etter at Emilie forsvant. Et halvt år senere ble hun funnet død like i nærheten. Foto: Politiet

På bakgrunn av dette etterlyste politiet en traktorfører og en bilist, som kvinnen oppga å ha kjørt bak. De har foreløpig ikke meldt seg.

Til danske TV 2 opplyser politiet at de ikke kan være sikre på at observasjonen har noe med Meng-saken å gjøre.

– Men det er en god mulighet for at det er gjerningsmannen som har parkert ved området og er sett stående ved siden av bilen, sier etterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen.

I fjor sommer ble også en hvit bil av typen Hyundai I30 etterlyst. Bilen ble observert i området rundt Korsør stasjon da Meng forsvant. Det er ikke kjent om noen har meldt seg.

HVIT HYUNDAI: Denne hvite bilen er etterlyst, etter at den er blitt observert kjørende rundt Korsør stasjon akkurat da Emilie forsvant. Foto: Politiet
HVIT HYUNDAI: Denne hvite bilen er etterlyst, etter at den er blitt observert kjørende rundt Korsør stasjon akkurat da Emilie forsvant. Foto: Politiet

Politiet: Etterforsker fremdeles

TV 2 har i forbindelse med toårsdagen for forsvinningen vært i kontakt med flere personer i vennekretsen til Emilie Meng. Ingen ønsker å uttale seg om saken.

Også politiet er tilbakeholdne med informasjon.

– Saken er fremdeles under etterforskning, opplyser Ravn-Nielsen ved Sydsjællands -og Lolland-Falsters politi til TV 2.

Utover dette ønsker ikke dansk politi å gi noe intervju, og begrunner dette med at de av respekt for de pårørende i saken ikke ønsker noe mer fokus på saken rundt toårsdagen for forsvinningen.

En siktet

Under den omfattende politietterforskningen er flere personer blitt siktet og ført inn til avhør hos politiet. Ingen er blitt fengslet i saken, og ingen er tiltalt.

En 34 år gammel mann som er fengslet for en annen overgrepssak, skal ifølge hans forsvarer Jesper Gad fremdeles være siktet i saken.

– Politiet har ikke frafalt siktelsen mot min klient i forbindelse med Emilie Meng-saken, men det forventer jeg skjer, sier mannens forsvarer, Jesper Gad, til danske BT.

Mannen ble ifølge forsvareren pågrepet, men sluppet fri da kjøretøyet hans ble undersøkt og det ble konstatert at han ikke var i Korsør da Emilie forsvant.

Politiet har ikke ønsket å kommentere siktelsen, og de har heller ikke offentliggjort at de har noen mistenkte i saken.

– Hvorfor?

For et halvt års tid siden, på årsdagen for at Emilie ble funnet død i Borup, publiserte en av hennes beste venninner, Sarah Hansen, og hennes mor, Marianne Hansen, et brev på Facebook.

I brevet bønnfaler de den ukjente gjerningspersonen om å melde seg.

«Vi har igjen vært ute og besøkt Emilie på kirkegården og alle spørsmålene vi har har det fremdeles ikke kommet svar på. Hvem er du? Hvor vondt hadde Emilie det i sin siste tid. Og ikke minst hvorfor? Hvorfor valgte du å ta henne fra oss?», heter det blant annet idet åpne brevet.

«Jeg ser på min datter Sarah og kan se at det er slukket et lys i øynene hennes. Hun og Emilie kommer aldri til å reise jorden rundt i sitt friår. De blir aldri hverandres forlovere slik de hadde avtalt», skriver moren i det følelsesladde brevet som ble gjengitt i sin helhet i Ekstra Bladet.

Emilie Mengs far, Nicolai Skovgaard, lot seg i fjor intervjue av danske Se og Hør.

– Uvissheten har vært fryktelig, og nå er våre verste anelser blitt til virkelighet, sa Skovgaard til ukebladet, like etter at datteren ble funnet død.

Han understreket at han tenkte mye på datterens siste tid i live.

Og hva det var som skjedde de siste timene av livet hennes, er det ingen som vet.

Politiet ønsker fremdeles tips i saken dersom noen vet noe av relevans.

Som politiet flere gange har påpekt: Noen der ute vet hva som skjedde med Emilie Meng.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook