FORNØYD: Etter at hundene til Veronica Blom fikk kokosolje på pelsen, har flåtten forsvunnet fullstendig.
FORNØYD: Etter at hundene til Veronica Blom fikk kokosolje på pelsen, har flåtten forsvunnet fullstendig. Foto: Veronica Blom

Veronicas (29) hunder var plaget med flått – så prøvde hun et genialt triks

Sommeren er høytid for flått, det gjelder for både dyr og deres eiere. Men svenske Veronica Blom har funnet løsningen som kan redde våre firbente venner.

Flåtten liker seg aller best der gresset er høyt, og kan skape trøbbel både for dyr og oss mennesker.

Siden dyrene ikke kan fjerne flåtten selv, er det vi mennesker som gang på gang må gå gjennom pelsen til våre firbente venner etter en tur ut i skogen.

Overrasket

Men skal vi tro svenske Veronica Blom (29), finnes det en løsning på problemet: Kokosolje.

Til TV 2 sier hun at hun søkte på Google etter et flåttmiddel som var så naturlig som mulig, og uten gift og kjemikalier.

– Da fant jeg ut at flåtten avskyr lukten av kokos, og så bestemte jeg meg for å teste det ut. Jeg hadde ingen aning om at resultatet skulle bli så bra, sier Blom.

GODT TIPS: Svenske Veronica Blom har funnet løsningen for å unngå flått.
GODT TIPS: Svenske Veronica Blom har funnet løsningen for å unngå flått. Foto: Privat

Hundeeieren forsøkte først å smøre 5-10 dråper i nakken på sine to hunder.

Nå har Blom erfart at det er enda lettere om man blander kokosoljen med vann og heller det i en sprayflaske, før man deretter sprayer det på hunden.

– Normalt sett bruker jeg å finne 5-6 flått på mine to hunder, men etter at jeg brukte kokosolje fant jeg ingen, sier Blom til Expressen, som først omtalte saken.