Sørafrikansk politi ønsker å undersøke alle opplysninger for å finne ut hva som skjedde med den norske jenta Foto: Privat
Sørafrikansk politi ønsker å undersøke alle opplysninger for å finne ut hva som skjedde med den norske jenta Foto: Privat

Kripos har møtt sørafrikansk politi om Marie-saken

Etterforskere fra Kripos har vært i Sør-Afrika og holdt møter med sørafrikansk politi om savnede Marie Sæther Østbø, som forsvant i byen Sedgefield i april.

– Vi ble invitert av sørafrikansk politi, og har gjennomført møter med de ansvarlige for etterforskningen av saken, forteller kommunikasjonssjef i Kripos, Ida Dahl Nilssen til NRK.

To etterforskere fra Kripos var nylig i Sør-Afrika i en uke. Nilssen betegner møtene som fruktbare.

– Vi har gått gjennom saken, utvekslet informasjon, delt tanker om veien videre og skapt et tettere samarbeid, sier hun.

20 år gamle Marie Sæther Østbø forsvant på kvelden 18. april etter at hun sist ble sett ved stranda i Sedgefield, sør i landet. Kraftige understrømmer i sjøen i området skapte vanskeligheter for søk med båt. Sørafrikansk politi har etterforsket hendelsen som en savnetsak, og har tidligere uttalt at de ikke tror noe kriminelt har tilstøtt Østbø.

Nå mener derimot Kripos at det fortsatt er åpent hva som har skjedd med Marie.

– Det er vårt inntrykk etter å ha møtt dem. De ønsker å undersøke det som måtte finnes av opplysninger, som kan gi et sikrere svar på hva som har skjedd henne, sier Nilssen.

(©NTB)