Sør- og Østlandet får en ny bølge med ekstremvarme fra og med mandag.

I mai opplevde store deler av Norge rekordvarme, og denne uken gjøre superværet comeback. Men denne gangen er det forbeholdt sør- og østlendingene.

– Østlandet blir bare varmere og varmere de neste dagene. Vestlandet og Trøndelag får også en bedring fra forrige uke, sier vakthavende meteorolog i StormGeo, Roar Inge Hansen, til TV 2.

Surt i Nord

Nord-Norge derimot fortsetter å få dårlig vær. Her vil varmen dessverre utebli.

– Til og med torsdag vil Nord-Norge få vind fra sørvest og vest, i tillegg med perioder med kuling og regnbyger. Temperaturen vil ligge på rundt ti grader. Det er rett og slett kjølig, forteller Hansen.

Hansen opplyser om at det kan også være fare for en liten storm mellom Vesterålen og Nordkapp tirsdag kveld.

Med andre ord – det er store værforskjeller i landet den kommende uken.

Opp mot 30 grader

Lenger sør er det et høytrykk over de britiske øyer, som sørger for at sommeren er tilbake for fullt. Det vil fra i morgen av bygge seg innover Sør-Norge.

– Det ser ut som at vi får fint vær hele uka. Det skal bli enda varmere, så vi skal ikke se bort ifra å bikke 30 grader på Østlandet. Også sør på Vestlandet kan det krype opp mot 20 grader.

– Det blir varmest i de indre områdene på Østlandet, men også kysten får kjenne på varmen, sier han.

Onsdag spås til å være ukas varmeste dag med 30 grader flere steder.

Til helgen skal det bli noe kjøligere. På fredag blir det rundt 25 grader, men på lørdag og søndag går gradene opp igjen. Da blir det varmest sør i Sør-Norge.

Neste uke er fortsatt litt usikkert, men Hansen har tro på at godværet fortsetter på Østlandet.

– Det er vanskelig å si hvordan været blir neste uke, men mye tyder på at det blir bra godt ut i neste uke. Vi ser ikke en omlegging på Østlandet med det første. Derimot ser Vestlandet mer usikkert ut fra søndag av, med nye lavtrykk fra norske havet, sier Hansen.

Over én uke frem i tid er det per nå meldt mellom 25-27 grader i hovedstaden.

Han ser heller ingen endring i Nord-Norge med det første, som dermed må vente på sommertemperaturene litt til.