#2hjørningen: Trygve slagsvold vedum

Denne politikeren ler han mest med på Stortinget

Sp-lederen er ofte uenig med Siv Jensen (Frp). Men når hun vitser om magen hans, klarer han ikke slutte å le.

Latteren hører man på lang avstand hvis den bryter ut hos Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum (39).

– Jeg har alltid hatt denne latteren. Faren min har den samme, og nå er datteren min også i ferd med å utvikle den, forteller han om bord i TV 2s oppblåsbare enhjørning.

– Jeg trodde ikke denne latteren var noe spesielt rar, for meg er den ganske normal! Men så har jeg merket at den skaper mye glede. og det er jo bare hyggelig, sier Vedum.

Det siste året har 39-åringen hatt særlig mye å smile for og glede seg over. Senterpartiet (Sp) har hatt gode målinger på ulike partibarometre, og var i mars større enn Fremskrittspartiet (Frp) på TV 2s gallup.

Målet er å bli større enn Frp ved neste kommunevalg i 2019.

– Frp er alt for harde, mens vi har mer tro på nærdrift. Jeg tror vi klarer det, men jeg vet jo ikke. Å få stemmer er en ekstrem tillitserklæring, sier han.

Trygve Slagsvold Vedum (39)

Planer i sommer: Båt, mat, venner og familie. Norge er det beste som finnes om sommeren når det er varmt.

All-inclusive eller backpacker: Nærmest all-inclusive. Men liker ikke vannpolo eller aerobics.

Beste sommerflørt: Jeg møtte kona mi på sommeren, da... Alle de andre holder jeg for meg sjøl!

Beste sommerminne: Fiske abbor på kveldstid.

Ler med Siv

Men tilbake til latteren. For hvor mange ganger ler egentlig Senterparti-lederen i løpet av en dag?

– Haha, det vet jeg ikke! Hundre? Nei, kanskje femti. Eller si 20 til 30 ganger da, sier han.

Også på Stortinget høres latteren hans godt i gangene.

– Det er mange hyggelige folk da. Selv om jeg og Siv Jensen er uenige politisk, så er det ofte en del artige kommentarer mellom oss. Siv erta meg litt for magen min i fjor, sier Slagsvold Vedum – og bryter ut i latter igjen.

– Jeg synes det norske Stortinget er fint sånn sett. Man kan være rykende uenig, men likevel være hyggelig mot hverandre når man møtes i gangene, og vise omsorg for hverandre, sier han.

– Hvem ler minst på Stortinget?

– Det er jo en del selvhøytidelige folk på Stortinget også. Men man kan ikke trekke frem det, for da kan man fornærme noen, sier Slagsvold Vedum.

– Jeg ler av mye, men jeg liker ikke slem humor. Når folk slår seg kraftig for eksempel, det liker jeg ikke. Folk som slår seg er ikke gøy, sier partilederen.

– Ikke taktikk

Den smittende latteren har imidlertid ikke sjarmert seg inn hos alle. Da Slagsvold Vedum ble statsråd, ble det skrevet leserbrev om at han ikke kunne være statsråd og samtidig være i så godt humør.

TAKTIKK? Latteren sitter løst, men er det taktikk? Foto: Alexander Klanderud/TV 2
TAKTIKK? Latteren sitter løst, men er det taktikk? Foto: Alexander Klanderud/TV 2

– Det tror jeg er en misforståelse. Fordi du er i godt humør og har en lys grunntone, så kan folk misforstå det med at du er grunn. Men det er jo ikke sånn, sier

– Men er det taktikk for deg?

– Nei, dette er sånn jeg er. Når man møter folk, som jeg gjør når jeg reiser rundt i landet, er det alltid én ting som slår godt an; selvironi. Men det er ikke taktikk, det er bare smøring av mellommenneskelige relasjoner, sier han.

– Alltid ting man kan gjøre bedre

Det har imidlertid ikke bare vært vind i seilene for Senterpartiet det siste året. I april fortalte tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete at hun hadde mottatt en ubehagelig sex-melding fra en eller flere ukjente partifeller.

Saken ble anmeldt, men endte med at politiet i mai besluttet å ikke åpne etterforskning.

– Sånne saker er veldig vanskelige, for det handler om mennesker som blir såret. I denne saken var det etter hvert ganske mange mennesker som ble såret, og det er aldri av det gode, sier Slagsvold Vedum.

Han sier partiet vil lære av denne hendelsen for ettertiden.

– Det som var viktig for meg da jeg sto i det, var å prøve å hjelpe. Dette var veldig krevende for Liv Signe, men også potensielt ni andre som ikke kjente meldingen og plutselig ble offentlige personer.

– Det er alltid ting man kan gjøre bedre og alltid ting man kan lære. I sånne saker er det så fort at man sårer mange, og målet hele tiden er at man ikke skal gjøre det, sier han.

Sommerserien #2hjørningen

Sommerserien #2hjørningen

  • I sommer tar vi med oss ulike kjendiser opp i vår gigantiske, oppblåsbare enhjørning for å prate om sommeren og året så langt.
  • Se og les alle intervjuene på TV2.no i juli.
Lik TV 2 Nyhetene på Facebook