Det å lage mat ute har aldri vært noe problem for Wenche. Men denne oppskriften kan dere leke dere frem med ønsket kjøtt og tilbehør

Oppskrift

4 skiver av godt surdeigbrød eller annet godt brød

olivenolje, smør eller ev hvitløk

ca 500 g mørt kjøtt (jeg brukte hjort, men svinefilet, kylling, mørt storfekjøtt eller fiskefilet kan brukes)

smør eller olje til steking

salt, pepper

friske urter

tomater, gjerne div farger

vårgrønnsaker, for eksempel sukkererter, asparges, reddiker

diverse spirer

Urtedressing med blåmuggost:

2 dl rømme

1-2 ss majones eller sennep

Saft av ½ sitron

30-40 g god norsk blåmuggost (revet / hakket opp

Finhakkede urter (jeg brukte persille og gressløk)

Ev litt salt og pepper

Slik gjør du

Begynn med dressingen.

Rør sammen alle ingrediensene og smak til.

Rist / lettstek brødskivene i olje eller smør i en stekepanne. Gni gjerne skivene inn med snittflaten på hvitløk.

Skjær mørt kjøtt i strimler og brun raskt i varm stekepanne. Kylling bør gjennomstekes, andre kjøtt typer kan gjerne ha en rosa kjerne.

Kok opp vann, tilsett salt og legg i grønnsaker kok opp på nytt og la trekke i 1-2 min avkjøl raskt i kaldt vann. La renne godt av seg før bruk.

Smør skivene med litt av dressingen, legg over grønnsaker, kjøtt i strimler, spirer og urter, fordel litt dressingen over smørbrødet.