Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen lot seg inspirere av datterens favorittmat:

Enkel og smakfull laksetaco

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen slo sammen taco og laks da han besøkte Wenches kjøkken. Dermed endte de med nydelig laksetaco.

Da næringminister Torbjørn Røe Isaksen tok turen innom Wenches kjøkken var det laksetaco som sto på menyen.

Det var Isaksens 4 år gamle datter som ga han ideen. Hennes favoritter er nemlig taco og laks, og da er vel laksetaco et ypperlig alternativ.

Oppskrift

Alt du trenger til laksetaco.

Hjemmelaget taco krydder

Lag gjerne en stor porsjon, oppbevar i tett (helst mørk) boks/ glass med lokk

2 ss paprika

1 ss oregano

1 ss hvitløkspulver

½ ts salt

2 ss fennikelfrø

2 ss spisskummen frø

2 ss korianderfrø

Ha alt i en morter og støt sammen til et fint krydder pulver.

Laksetaco

Skjær laks i tynne strimler og stek i olje, krydre med tacokrydder

Smør eller olje til steking

tacolefser eller skjell

salat

strimlet slangeagurk

mais

creme fraiche ev tilsmakt med litt tacokrydder

Tomatsalsa

1/2 rødløk

2 fedd hvitløk

½ rød chili

saften av ½ sitron eller lime

5 tomater

frisk koriander

1 ts spisskum

1 ss olivenolje

2-3 ss sweet chilisaus

Salt

Frisk koriander

Finhakk løk, hvitløk og chili. (Fjern ev frø fra chili hvis du ikke vil ha salsaen for sterk.) Tilsett saft fra sitron eller lime og la stå og trekke i 20-30 min. Del tomatene i to og ta ut” innmaten” (innmaten kan brukes i bønnefyllet). Hakk tomatkjøttet og bland inn løk, chili og malt spisskum. Tilsett hakket koriander og smak til med salt.

Guacamole

1-2 fedd hvitløk

¼- ½ chili

saften av 1 lime

2 spisemodne avocado

frisk koriander, pluss ev knuste korianderfrø

1 ss olivenolje

salt

Finhakk hvitløk og chili (fjernt frø hvis du ikke vil ha den sterk).

Tilsett limesaft.

Skrell og finhakk avocado (ta vare på steinene, se tips).

Bland sammen alle ingrediensene, smak til med hakket koriander og salt.

Tips:

Legg avokadosteinene i den ferdige guacamolen. Det hindrer oksidering, som vil si at grønnfargen vil holde seg.

Mango salsa

Uten egg, melk og gluten

2 mango

½ slangeagurk

1 rød paprika

½ rød chili

1 ts frisk hakket mynte eller koriander

1 ss olivenolje

1 ts lime eller sitronsaft

2-3 ss sweet chilisaus

Rens og skjær mango, slangeagurk og paprika i små treninger. Finhakk chili. Bland inn mynte, olje og sitronsaft. La salsaen stå og trekke 20-30 min før servering.

Annet godt tilbehør:

Rømme smakt til med litt av tomatsalsaen, revet ost, div grønnsaker i små biter for eksempel agurk, paprika, salat og mais.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook