Sikkerhetsministeren møtt av raseri på meksikansk restaurant i Washington: «Shame, shame, shame»

Raseriet mot Trump-administrasjonen er på kokepunktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trump-regjeringen har den siste tiden fått massiv kritikk for at de tar barna fra ulovlige innvandrere og setter dem i egne interneringsleire ved grensen.

Lydopptak av gråtende barn som spør etter mamma og pappa, bilder av barn som sitter bak nettinggjerder, og myndighetenes egne forsikringer om at babyer plasseres i egne lokaler, får det til å koke over for mange – både demokrater og republikanere.

Provoserte på meksikansk restaurant

Da sikkerhetsminister Kirstjen Nielsen besøkte en eksklusiv meksikansk restaurant i Washington tirsdag, ble hun avbrutt av demonstranter fra Metro DC Democratic Socialists of America.

Se hva som skjedde i videoen øverst.

«Sikkerhetsministeren er på en meksikansk restaurant av alle steder. Skam deg!»

Demonstrantene får etter hvert med seg flere av gjestene som klapper i takt og roper «Shame, shame, shame»

Også i Texas blir politikere konfrontert med raseri. På et folkemøte ble republikaneren Michael Burgess møtt med sinte tilrop etter at han bortforklarte spørsmålet et barn hadde om familiesplittingen.

Nulltoleranse

USA har innført nulltoleranse mot ulovlig innvandring. De som oppdages mens de passerer grensen ulovlig pågripes og plasseres i varetekt. Barna de eventuelt har med seg blir plassert i egne interneringssentre. Til og med babyer tas fra mødrene sine, og holdes adskilt til asylsøknaden til den voksne er behandlet.

Flere tusen barn har vært separert fra foreldrene sine siden april, og menneskerettighetsorganisasjoner som Amnesty kaller dette for ren tortur, med uante konsekvenser for barnas psykiske tilstand.

I verste fall kan de voksne bli deportert uten å få med seg barna sine. Allerede er det et tilfelle av en kvinne fra Guatemala som måtte returnere til hjemlandet uten å vite hvor det har blitt av barnet sitt.

Skylder på Demokratene

President Donald Trump skylder på Demokratene og hevder de har som mål at ulovlige innvandrere skal strømme inn og «infisere» USA.

– Demokratene er problemet. De bryr seg ikke om kriminalitet og ønsker at ulovlige innvandrere, uansett hvor ille de måtte være, strømmer inn og infiserer landet vårt, slik som MS-13.

MS-13 er en internasjonal kriminell gruppe som opererer både i USA og flere land i Mellom-Amerika.

Trump antyder også at Demokratene vil slippe ulovlige innvandrere inn i USA for å få dem som velgere.

Natt til onsdag amerikansk tid ble det også kjent at USA trekker seg fra FNs menneskerettighetsråd. Det bekrefter både utenriksminister Mike Pompeo og den amerikanske FN-ambassadøren Nikki Haley. Hun sier USA ikke vil være medlem av en «hyklersk» organisasjon som gjør menneskerettighetene til latter.

Republikanerne i Kongressen prøver å bli enige om et lovforslag som kan sette en stopper for praksisen med å separere barn fra foreldrene sine.