Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lang tid har det vært graving og bygging i Ski i Akershus. Her bygges det ny jernbane til Oslo, og arbeidene merkes godt i Ski sentrum.

I Jernbaneveien, som går forbi Ski stasjon, dukket det nylig opp en plakat som fikk flere til å heve øyenbrynene. Trine Mundgjel Brustad måtte stoppe og ta et bilde.

– Gått litt fort i korrekturen, kommenterer hun på bildet hun postet på Facebook.

«Parkering syltetøy»

Teksten på bildet er som følger:

«Parkering syltetøy stengt på mandag, benytt midlertidig parkering som tidligere langs Jernbaneveien 4».

Plakaten er signert OHL, den spanske entreprenøren som bygger ut deler av anlegget. OHL har blant annet ansvar for ombyggingen av Ski stasjon, områdene rundt og infrastruktur knyttet til jernbaneanlegget.

Muligens er spanjolene litt svake i norsk og har satt sin lit til et oversettingsprogram. «Traffic jam» er engelsk for trafikkork, men «jam» betyr også syltetøy.

Måtte le

Uansett om det er slik feilen har oppstått eller ikke, måtte Trine Brustad trekke på smilebåndet da hun passerte plakaten mandag.

– Det er litt morsomt at det er noe man kan le av og ikke bare være sur på. Veien har vært sperret og ting har tatt lang tid, så folk har vært litt oppgitte, sier hun til TV 2.

Kommunikasjonssjef Kathrine Kjelland i Bane Nor Utbygging kaller plakaten en syltetøy-glipp.

– Det er litt morsomt og litt pinlig, ler hun.

Hun forsikrer om at det også jobber nordmenn i OHL, men kommunikasjonen kan ikke ha vært helt på topp da advarselen ble forfattet.

– Vi ga beskjed før helgen om at plakaten måtte endres, og nå er det kommet opp en ny plakat, sier Kjelland til TV 2 tirsdag.

  • Kommer du over et morsomt skilt i Sommer-Norge? Send et bilde til tips@tv2.no!