Donald Trump
Donald Trump Foto: Evan Vucci

2.000 migrantbarn har blitt atskilt fra sine foreldre i USA

Nærmere 2.000 barn av illegale innvandrere som har krysset grensen til USA siden april, har blitt atskilt fra sine foreldre i løpet av de siste seks ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tall fra det amerikanske departementet for innenlands sikkerhet som ble lagt fram fredag, viser at 1.995 mindreårige ble atskilt fra 1.940 voksne personer som hadde krysset grenset til USA i perioden 19. april til 31. mai.

Tallene inkluderer personer som har tatt seg ulovlig over grensen til USA, personer som har brutt immigrasjonslovene på andre måter eller personer som mistenkes for kriminelle handlinger.

USAs justisminister Jeff Sessions har innført det han kaller nulltoleranse mot illegal innvandring til USA, noe som innebærer at politi og grensevakter nå ser på illegal innvandring som kriminelle handlinger.

Sessions har fått mye kritikk for måten migrantbarna håndteres på. Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, kaller atskillelsen av barn og foreldre «barbarisk».

FN kritiserer også praksisen og anklaget amerikanske myndigheter for å bryte menneskerettighetene. Flere amerikanske kristne ledere, som vanligvis støtter Donald Trump og Republikanerne, mener også at Sessions må revurdere sin beslutning.

Torsdag var det demonstrasjoner mot praksisen flere steder i USA.

(©NTB)