Mann (36) siktet for å ha smittet 200 personer med hiv

En hivsmittet mann er pågrepet i Italia og siktet for med vilje å ha smittet over 200 sexpartnere med viruset, opplyser italiensk politi.

PÅGREPET: Claudio Pinti er mistenkt for å ha smittet et stort antall sexpartnere med vilje. Politiet har identifisert ham for å opplyse andre mulige ofre. Foto: Polizia de Stato
PÅGREPET: Claudio Pinti er mistenkt for å ha smittet et stort antall sexpartnere med vilje. Politiet har identifisert ham for å opplyse andre mulige ofre. Foto: Polizia de Stato

Politiet opplyser torsdag at mannen ble pågrepet tirsdag i byen Ancona i Italia.

I italienske medier identifiseres mannen som den 36 år gamle Claudio Pinti. Ifølge avisen Gazetta di Parma har politiet frigitt et bilde av ham for å opplyse andre mulige ofre.

Fortalte ikke om smitte

Til tross for at den 36 år gamle mannen fikk hiv-diagnose for over elleve år siden, tok han ingen forbehold. Han fortalte heller ikke sine sexpartnere at han var hiv-positiv, opplyser en polititalsmann.

Ifølge italiensk politi sine nettsider, ble mannen pågrepet etter en anmeldelse fra en kvinne han hadde hatt et lengre forhold til. Da hun ble smittet, fattet hun mistanke om at det var Pinti som hadde smittet henne.

Nettdating

Under pågripelsen skal mannen ha erklært seg som en fornekter av hiv-viruset.

Politiet i Ancona opplyste på en pressekonferanse torsdag at mannen fant sine sexpartnere på dating-sider på internett.

Hiv er et virus som på sikt kan utvikle seg til aids. Hiv medfører svekkelse av immunforsvaret, slik at kroppen er mer mottakelig for infeksjoner og sykdom. Det finnes ingen kur for hiv-infeksjon, men med effektiv behandling kan de fleste med hiv leve et langt liv med redusert risiko for alvorlige komplikasjoner.

(TV 2/NTB)