Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overgrepene skjedde i ei bygd i Romsdal i løpet av flere sommere der de to rumenske brødrene hadde sommerjobb.

Den eldste av de to brødrene er dømt for overgrep mot begge jentene; to voldtekter samt seksuell omgang mot barn mellom 14 og 16 år.

Den yngste broren er dømt for voldtekt og seksuell omgang med det yngste offeret.

– Selv om voldsutøvelsen ikke var grov, må overgrepene åpenbart ha føltes svært krenkende og skremmende for henne. Fornærmede hadde ingen seksuell erfaring. Tiltalte brukte ikke kondom og har med det utsatt fornærmede for en risiko for å bli smittet av kjønnssykdommer og for graviditet, heter det i dommen mot den yngste av brødrene.

Overgrepene ble først anmeldt i fjor sommer og de to brødrene pågrepet i London kort tid etter begjæringen om pågripelse kom fra norsk politi i fjor høst. Begge har sittet i varetekt i Norge siden i februar.

Sjalusi og hevn

Rumenerne nektet begge straffskyld, men ble ikke trodd av tingretten.

– Retten mener at det kan ses helt bort fra de tiltaltes teorier om at de fornærmede har fremsatte falske anklager mot dem i sjalusi og for å hevne seg på dem.

Romsdal tingrett har dømt storebroren - en 25-åringen - til ubetinget fengsel i seks år. Han må også betale de to fornærmede til sammen 325 000 i oppreisningserstatning.

Hans 20 år gamle bror er dømt til ubetinget fengsel i fem år for overgrepene mot den yngste jenta. Han må betale offeret 200 000 i erstatning. Retten legger vekt på skadevirkningene i de krenkende overgrepene.

– Begge har forklart seg om problemer i ettertid av overgrepene, heter det i den enstemmige dommen fra Romsdal tingrett.