Natt til 7. oktober ble en mann skutt og alvorlig såret på Holmlia i Oslo. Dagen etter fant en ny voldsepisode sted.
Natt til 7. oktober ble en mann skutt og alvorlig såret på Holmlia i Oslo. Dagen etter fant en ny voldsepisode sted. Foto: Tipser.no/Daniel D. Laabak

hevnoppgjør etter young bloods-konflikt

Omringet og banket opp dagen etter at mann ble skutt i hodet – frikjent

En 23 år gammel mann er frifunnet etter en voldsepisode som fant sted dagen etter at en ung mann ble skutt på Holmlia i fjor høst. Episoden betegnes som et hevnoppgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag 7. oktober i fjor ble en mann i 20-årene skutt i hodet på Holmlia i Oslo.

Saken ble betegnet som et internt oppgjør etter en konflikt i den kriminelle gjengen Young Bloods. Mannen overlevde, men ble påført massive skader. I dag er han lam.

Fire menn sitter varetektsfengslet i saken. De er siktet for medvirkning til drapsforsøk, men politiet vet ikke hvem som skjøt.

Omringet

Kvelden etter skyteepisoden i fjor høst, skjedde en ny hendelse like ved Holmlia senter.

Ifølge politiet kom en mann kjørende da bilen hans ble omringet av et titalls personer. Disse hindret ham i å kjøre videre. De skal også ha utført skadeverk på bilen og vært «fysiske mot fornærmede», ifølge dommen som ble avsagt torsdag.

Offeret i bilen ble ifølge politiet påført flere slag.

«Foranledningen til denne hendelsen var etter alt å dømme en skyteepisode som hadde funnet sted dagen før, og som antas å være ledd i en konflikt mellom rivaliserende gjenger. Det synes å være enighet mellom de involverte at forholdet i tiltalen har med skytingen å gjøre», heter det i dommen.

Det er imidlertid uklart hvilke forbindelser det er mellom de påståtte voldsutøverne og offeret i saken.

Frikjent

Politiets etterforskning endte med at én mann ble tiltalt i saken. Politiet mener at 23-åringen var en av voldsutøverne. Tingretten mener imidlertid at det ikke er ført tilstrekkelige bevis for at mannen var delaktig i episoden. Det slås fast at både tiltalte og fornærmede kjenner personer med gjengtilknytning.

I dommen fremgår det at tiltalte ikke har villet forklare seg i saken, men han har opplyst at han ikke befant seg på stedet da volden skjedde. Mannens fingeravtrykk er funnet på offerets bil, men dette beviser ikke at han var delaktig i volden, mener retten.

23-åringens forsvarer, advokat Øyvind Bratlien.
23-åringens forsvarer, advokat Øyvind Bratlien. Foto: NTB Scanpix

– Klienten er fornøyd med å bli frikjent. Han nekter for å ha hatt noe med dette å gjøre, og han synes det er kjedelig å bli tiltalt urettmessig i en såpass betent sak, sier mannens forsvarer, advokat Øyvind Bratlien.

– Er det enighet om at forholdet som beskrives i tiltalen har sammenheng med skytingen å gjøre?

– Det er vanskelig for meg å vurdere. Jeg har ikke annet å basere meg på enn sakens dokumenter, men ut fra dokumentene, så kan det se slik ut.

TV 2 har ikke lyktes med å få en kommentar fra politiadvokaten.