Skandinavia gjorde rent bord i den europeiske finalen i Bocuse d'Or i Torino, Italia tirsdag, og øverst på pallen sto Christian André Pettersen, som til daglig er kjøkkensjef på Mondo i Sandnes.

Sverige fikk sølv og Danmark kom på bronseplass.

– Dette føles helt fantastisk. Det er en hard konkurranse med mange flinke land, sier Pettersen til TV 2.

Han mener Norge og de nordiske landene gjør det så bra i disse konkurransene fordi vi har mange gode råvarer, og fordi andre kokker og teamet rundt backer opp og hjelper til med forberedelsene til den som skal delta.

Seieren betyr at Pettersen er kvalifisert til verdensfinalen i Lyon 2019 og er dermed et steg nærmere sin store drøm: Å bli verdens beste kokk, som er et løfte han ga faren sin for 19 år siden.

Norge har siden 1987 vunnet fem gull, tre sølv og to bronser i Bocuse d'Or.

Seieren kom etter at det norske laget presenterte en kjøttrett og en fiskerett for et internasjonalt dommerpanel. Pettersen benyttet blant annet mandelpoteter fra Vestvågøy for å representere hjemlandet.

Konkurransen har pågått i Torino over to dager. Pettersen vant i konkurranse mot 20 andre kokker.