Donald Trump fikk nylig besøk av Kim Kardashian
Donald Trump fikk nylig besøk av Kim Kardashian Foto: Det hvite hus

Trump lyttet til Kim Kardashian – benådet narkodømt oldemor

USAs president lyttet til realitystjernens bønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Realitystjernen Kim Kardashian ba nylig USAs president Donald Trump benåde en 63 år gammel kvinne som soner livstid for en narkodom.

– Storartet å møte Kim Kardashian i dag, snakket om fengselsreform og straffutmåling, skrev Trump på Twitter i forrige uke etter møtet.

Realitystjernen hadde lenge jobbet for å benåde den 63 år gamle oldemoren Alice Marie Johnson, og onsdag kunngjorde Det hvite hus at Donald Trump har benådet Johnson.

63-åringen har allerede tilbrakt over 20 år bak murene etter å ha blitt dømt for kokainsmugling i 1996.

Seks benådninger

Ifølge CNN har Donald Trump sålangt benådet seks personer. For to uker siden benådet han bokselegenden Jack Johnson posthumt, etter at skuespilleren Sylvester Stallone gjorde ham oppmerksom på historien.

For få dager siden benådet han den konservative kommentatoren Dinesh D'Souza, som var dømt for brudd på valgfinansieringsloven.

Trump har også benådet den tidligere sheriffen Joe Arpaio, som støttet ham under valgkampen og Scooter Libby, som var kontorsjef for tidligere visepresident Dick Cheney.

I mai sa han også at han vurderer å omgjøre dommen mot tidligere guvernør Rod Blagojevich, som soner 14 år for korrupsjon, og kjendis-innrederen Martha Stewart, som for flere år siden sonet fem måneder i fengsel for innsidehandel.

Kardashian ba Trump løslate kvinnen som ikke kvalifiserte til prøveløslatelse, og advokaten Shawn Holley sier til ABC News at nyheten ble møtt med gledestårer.

– Beste nyhet noensinne!! tvitrer Kim Kardashian om Donald Trumps avgjørelse.

Hun takker presidenten, Jared Kushner og andre som har vist medfølelse og bidratt, og understreker samtidig at hun vil fortsette å samarbeide med organisasjoner som har holdt på lengre enn henne, og fortjener anerkjennelse for sitt arbeid.

Michael Scholl fra Johnsons forsvarerteam roser Trump for det han mener er en modig avgjørelse. Han var onsdag på vei til fengselet i Aliceville i Alabama i forbindelse med at Johnson skal løslates.

Johnson skal ha fått beskjeden om løslatelsen av Kardashian selv. Advokaten hennes, Shawn Holley, kaller det «den mest vidunderlige, følelsesladde og fantastiske telefonsamtalen mellom Alice, Kim og Alices advokater».

– Da Alices familie kom med i samtalen, strømmet tårene uten stans, sier hun. (TV 2/NTB)